Informaţii noi despre cele 4 maşini electrice Mercedes: vor fi versiuni ale unor modele tradiţionale şi vor avea autonomii de 400 km

de Daniel Popescu
Marti, 24.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele 4 maşini electrice pe care Mercedes le va lansa până în 2020 vor fi versiuni ale modelelor tradiţionale Clasa C, Clasa S, GLA şi GLC şi vor avea autonomii de minim 400 de kilometri.

La începutul anului an, Mercedes a dezvăluit că intenţionează să lanseze 4 modele electrice până în anul 2020, ca parte a strategiei de diversificare a gamei ecologice, dintre care două sedanuri şi două SUV-uri.

Totuşi, ultimele informaţii arată că producătorul german nu intenţionează să lanseze modele electrice de sine stătătoare, ci doar versiuni electrice ale unor modele cu propulsie tradiţională.

Astfel, cele 4 maşini electrice vor fi versiuni ale modelelor Clasa C, Clasa S, GLA şi GLC. Toate cele patru maşini electrice ar urma să aibă autonomii de cel puţin 400 de kilometri prin intermediul unei baterii Li-Ion de generaţie nouă care va fi furnizată de Accumotive, o companie subsidiară a celor de la Daimler. De altfel, constructorul german a anunţat recent extinderea fabricii de baterii pentru acest scop, chiar dacă produce în paralel şi sisteme de stocare a energiei pentru utilizatori casnici.

Până la lansarea celor 4 versiuni, Daimler pregăteşte lansarea versiunilor electrice pentru Smart Fortwo şi Smart Forfour, pe lângă o versiune GLC bazată pe celule de hidrogen cu o autonomie de 500 de kilometri.

Via MotorAutorithy

Comentarii (1)

  • "Daimler pregăteşte lansarea versiunilor electrice pentru Smart ForTwo"
    Vreti sa spuneti lansarea NOII generatii smart fortwo electric drive!
    Pentru ca spre deosebire de un S electric, Smart exista deja in aceasta configuratie.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru