Careul electric de aşi: Mercedes va lansa patru maşini electrice începând din 2018. Fiecare va costa 100.000 de euro

de Daniel Popescu
Luni, 04.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes are un plan ambiţios pentru piaţa maşinilor electrice: începând din 2018 va lansa doua sedanuri şi două crossovere cu preţuri de aproximativ 100.000 de euro.

Esential 4 maşini electrice va lansa Mercedes începând din 2018
100.000 de euro este preţul aproximativ al unui model electric
La aproape doi ani de la începerea producţiei primului său model electric, Mercedes B-Klasse Electric Drive, constructorul german şi-a stabilit planul de viitor pentru maşinile fără emisii.

Mercedes-Benz va dezvolta nu mai puţin de patru modele electrice care vor fi lansate treptat pe piaţa începând din 2018. Este vorba despre două modele sedan şi două modele crossover care vor împărţi o platformă comună boteza EVA, care va prelua suspensiile şi componente electrice de la actuala platformă MRA.

Cele patru modele vor sosi pe piaţă în mai multe versiuni de putere. Astfel, versiunea de bază va avea doar un motor electric de 300 kW pe puntea spate, în timp ce versiunile superioare vor fi dotate şi cu un motor electric de 90 kW sau 150 kW amplasat pe puntea faţă.

Potrivit unor informaţii neoficiale, preturile pentru cele patru modele vor fi cuprinse între 95.000 - 110.000 euro, iar acestea vor fi construite la fabrica din localitatea germană Bremen. Primul model va fi un sedan cu dimensiuni care îl va plasa intre Clasa C şi Clasa E.

Via PureGreenCars

Comentarii (2)

  • Sa le pastreze pt. ei la banii aia !
    9 1
  • cand piata va fi saturata de pasini la 100k Euro, atunci vor aparea si masini electrice decente la 50k si pe urma la 30k si tot asa.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru