Informații noi despre SUV-ul de performanță Audi SQ2: motor de 300 CP și 0-100 km/h în doar 4.8 secunde

de Cornel Șocariciu
Vineri, 14.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat o galerie foto completă și informații noi referitoare la SQ2. SUV-ul de performanță este echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri capabil să ofere 300 CP și 400 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.8 secunde, iar viteza maximă se oprește la 250 km/h.

Noul Audi SQ2 a fost expus în cadrul Salonului Auto de la Paris din luna octombrie. Cu toate acestea, oficialii producătorului german "au ținut sub cheie" o parte dintre detaliile tehnice.

Acum, reprezentanții Audi vin cu informații noi, dar și cu o galerie foto cu SUV-ul de performanță. Noul SQ2 măsoară 4.210 mm în lungime și are un ampatament de 2.594 de mm. Standard, volumul portbagajului măsoară 355 de litri, iar prin rabatarea banchetei din spate, acesta crește până la 1.000 de litri.

Zona frontală a lui SQ2 este dominată de grila Singleframe cu opt lamele duble amplasate pe verticală. Prizele de aer sunt acum mai generoase, pragurile laterale au primit și ele un design ușor modificat, iar partea din spate iese în evidență mulțumită unui difuzor nou care "ascunde" cele patru terminații ale sistemului de evacuare. De asemenea, nemții oferă o aripă spate redesenată și jante cu dimensiunea de 18 inch. Opțional, clienții vor putea comanda jante de 19 inch.

Sistemul de frânare integrează acum discuri cu diametrul de 340 de mm pe față, respectiv 310 mm pe spate, iar opțional, clienții pot alege etriere vopsite în roșu și "condimentate" cu logo-ul S.

Standard, Audi SQ2 va fi echipat cu următoarele: scaune sport, volan sport, cotieră centrală și sistem de climatizare.

Opțional, nemții oferă padele pentru schimbarea treptelor de viteză, un head-up display și un instrumentar digital de bord cu diagonala de 12.3 inch.

Pentru scaunele lui SQ2, Audi a pregătit și o tapițerie din piele/Alcantara sau piele/Nappa. Cusăturile de culoare roșie și accesoriile gri sau negre completează "tabloul" gândit de nemți. Tot la interior, clienții vor putea comanda sistemul MMI Navigation Plus cu ecran central cu diagonala de 8.3 inch. Pentru melomani, nemții au pus pe lista de opționale și un sistem audio de 705 wați semnat de Bang & Olufsen.

Sub capota lui Audi SQ2 se află un motor de 2.0 litri TFSI capabil să ofere 300 CP și 400 Nm între 2.000 și 5.200 rpm. Resursele vor fi gestionate cu ajutorul unei transmisii automate S tronic cu 7 trepte și prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală quattro. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.8 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. Pentru un plus de dinamică, Audi SQ2 este echipat cu suspensia S Sport, în timp ce garda la sol scade cu 20 de mm.

Audi SQ2 va fi echipat și cu o gamă variată de sisteme de siguranță.

Nemții vor oferi sistemul Audi Pre Sense Front capabil să detecteze și pietoni, Adaptive Cruise Control cu funcție Stop&Go (aceasta din urmă rămâne activă până la 65 km/h) și Active Lane Assist. De asemenea, clienții vor putea comanda și următoarele sisteme: Park Assist, Cross Traffic Assist și Side Assist.

Comentarii (6)

  • someone
    deci avem un alt suv cu motor de 2.0 mai rapid decat cupra ateca
    6 5
  • Costel
    ii mai ferches ca ateca cupra
    ii tare fain
    2 4
  • hazard
    pocket rocket
    3 3
  • Juma' de secunda mai rapid si 3 km/h (asta-i clar "cireasa") in plus la viteza maxima fata de CUPRA Ateca. Pare ca o palma asa "fraticida" de la Audi pt. Cupra/Seat - "ce credeai fraiere ca o sa te lasam de capu' tau?" . Probabil performantele vin de la o greutate mai mica ( stie cineva greutatea lui SQ 2 asta ?) fiindca e clar ceva mai mic in dimensiuni . Dar daca SQ2 e deja ceva mai performant , ma gandesc ca SQ3 o sa-i dea o "scatoalca " zdravana lui Ateca Cupra , sigur o sa aiba pe la 350 cai. Dar..asteptam poate un Cupra Ateca S !!.. de ce nu ? Hai si cu preturile AM !
    2 1
  • AM nu-si actualizeaza nici macar preturile la modelele aparute pe piata din Ro de cel putin 6 luni, ce sa mai vorbim de preturile la SQ2.
    La ei inca nu au aparut in Ro Vitara FL, Renegade 2019, Wrangler 2019, Qashqai cu noile motoare s.a.m.d.
    3 0
  • Pe de alta parte nici importatorii romani nu sunt mai harnici: Swift Sport face aproape 1 an de la lansarea pe alte piete europene si la noi deabia apar acum niste preturi estimative, noul Q3 are preturi in Europa de vreo 3 luni aproape, SQ2 costa in Germania 44500 Euro, Cupra Ateca e lansat si el de ceva luni bune ....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru