Inginerie financiară: Tesla invită toți clienții Model 3 să confirme precomenzile, dar aceștia trebuie să plătească încă 2500 de dolari

de Daniel Popescu
Vineri, 29.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a invitații toți clienții din Statele Unite și Canada care au făcut rezervări pentru Model 3 să confirme precomenzile, însă acest proces presupune o nouă plată de 2500 de dolari fără anunțarea unui termen pentru livrarea mașinii.

Tesla are în prezent o producție scăzută de unități Model 3, motiv pentru care până acum strategia companiei a fost să invite un număr limitat de clienți să confirme precomenzile pentru care au plătit deja un avans de 1000 de dolari.

Iată însă că lucrurile se schimbă radical la sfârșitul acestei săptămâni, întrucât Tesla a anunțat că orice client din Statele Unite și Canada care a depus avansul de 1000 de dolari pentru achiziționarea unui Model 3 poate acum să confirme precomanda.

În cazul în care confirmă precomanda, un client nu va mai putea solicita rambursarea avansului de 1000 de dolari și, în plus, trebuie să plătească încă 2500 de dolari din prețul mașinii, condiție obligatorie pentru ca Tesla să înceapă producția mașinii.

Decizia celor de la Tesla este însă surprinzătoare în contextul în care numărul total de rezervări este estimat la circa 400.000 de unități, iar producția actuală nu depășește aproximativ 20.000 de unități pe lună.

Presa internațională speculează că decizia a fost luată în primul rând pentru a permite celor de la Tesla să obțină fonduri suplimentare pentru finanțarea producției. Un calcul estimativ arată că, în cazul în care 100.000 de clienți vor confirma comenzile în următoarea săptămână, Tesla va obține fonduri de 250 de milioane de dolari.

În prezent, Tesla se confruntă cu o cursă contra-cronometru pentru a produce 5000 de unități Model 3 pe săptămână la sfârșitul lunii iunie, conform propriului obiectiv stabilit de CEO-ul Elon Musk.

Totuși, mai mulți angajați Tesla au dezvăluit pentru agenția de presă Reuters că producția actuală este de 200-300 de unități pentru un schimb de lucru. Compania are două schimburi de câte 12 ore pe zi, ceea ce înseamnă că producția săptămânală este de circa 4.200 de unități, cu aproape 20% sub obiectivul stabilit de Musk.

Cel mai probabil, Tesla va anunța producția pentru ultimele 3 luni în cursul săptămânii viitoare.

Via Automotive News, Automotive News

Comentarii (11)

  • Arogantul
    asta nu se numeste inginerie financiara, asta este jaf la drumu mare.
    29 8
  • Nu-i problemă, vine Edikk și explică cum stă treaba, nu contează dacă este pe lângă subiect.

    După cum spuneam ieri, iată că Musk a găsit soluția de a mai face rost de niște bani, de vreme ce nu va mai primi bonusul de la stat, trebuie să recunosc că este inventiv, sigur a avut un sfătuitor român.
    20 7
  • "fără anunțarea unui termen pentru livrarea"
    Scuze dar asta e minciuna curata.
    Fiecare detinator de rezervare are in un delivery date accesibil in contul Tesla.
    12 5
  • Mai da-i in sange cu fiarele lor .....e plina lumea de diverse fiare pe 4 roti. Eu am comandat Mazda 3 cu contract pe 6 luni, dupa 7 luni o dadeau in balarii ca masina e in port in Belgia, ca trebuie resoftata, ca nu au un termen exect de livrare. Le-am cerut banii inapoi (ii dadusem aprope pe toti) si am luat un A Klass de 1,8 ani si 15.000km.
    12 2
  • Cainii latra,ursul merge! Tesla nu o sa intre in faliment,cum isi doresc unii. Incet dar sigur Tesla se redreseaza si in cativa ani o sa ajunga o companie stabila si puternica. Mai vorbim....
    9 9
  • a new tesla
    Ori, probabil, va prezenta un nou prototip care va intra in productie in 2020, iar avansul pentru o precomanda sa fie de 2000USD (sau mai mult), ca sa poata finanta cresterea productiei de model 3.

    Pacat ca deocamdata modelul de business al tesla nu functioneaza. Masinile si tehnologia sunt ok (parere proprie).
    5 1
  • din partea mea, Muska Australianu, la cerea fanilor mei va dedic aceasta melodie

    Da-mi tanti si mie un ban
    Ca eu siint canadian

    Inc'o mie-doua nene,
    sa mai dau cu fumigene

    Da si o bucat di avans
    Sa te tin inc'o luna'n suspans.....maaai

    Au trecut astia cu ajutoare
    da' au fost nefolositoare,

    Masinute sa fac m-am chinuiit
    ca pe trump m-am bizuiiit

    sa-mi dea inca o amanare,
    da' mi-au trimis o lumanaree...maaai

    umblu si cersesc prin bursa
    sa atrag si'o resursa

    un banut de o chifla
    si de restu sa va dau inc'o tiflaaa

    un milion de o racheeta
    si o centima de'o banchetaaa...maaai
    15 6
  • Edikkk
    Dap, dle Dan GRC, aveti dreptate, din pacate este cam inginerie financiara... jaf legal..

    Foarte urat din partea lor. Sa deranjezi, superi, enervezi clientii este cel mai rau lucru pe care o companie o poate face, mai ales daca compania aceea sta intr-un mediu concurential foarte puternic (industria auto) !

    Urat, foarte urat.

    Nu stiu daca are legatura cu incercarea, esuata dealtfel, de al da jos pe Musk de la functia de CEO de catre o parte din actionariat.

    Acum, din fericire, pentru Musk, el a si rascumparat o mare parte din actiuni Tesla, pentru a nu permite deprecierea lor, prin expunerea la risc cat mai totala a dlui Musk in persoana dpdv financiar.

    Cred ca acest anunt vine ca urmare al acestor miscari, care nu sunt cele mai ortodoxe si arata lucruri rele in casa Tesla.
    3 7
  • @Seth: Asta era valabil pana acum, cand numarul celor care puteau confirma rezervarile era destul de mic.
    1 4
  • inexorabil
    @Arogantul, mai recomandă-ne o dată, așa, pentru reȋmprospătarea memoriei, clipul care aduce sub lupă “ascensiunea” și “succesul” Musk-ulosului.
    1 0
  • Ar trebui ca toti clienti sa-si ceara mia de dolari inapoi si sa mearga fain frumos si sa comande un alt auto electric....ar trebui sa-l ingenunchieze pe senior Musk care desi are 10 miliarde de doari avere nu prea isi investeste banii personali in Tesla.....probabil ca deaia cere bani clientilor(pe riscu lor)
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru