Înmatriculări europene în decembrie: creștere de 30% pentru Dacia, cu Duster și Sandero pe locurile 5 și 8 în topul pe modele

de Paul Cosma
Marti, 28.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna decembrie 2019, înmatriculările Dacia din Europa au crescut cu 30%, la peste 51.000 de unități. Modelele Duster și Sandero au fost pe locurile 5 și 8 în topul preferințelor clienților, cele mai căutate modele la nivel european fiind, în ordine, VW Golf, Renault Clio și Tesla Model 3.

Luna decembrie a adus o creștere de 21% a înmatriculărilor de mașini noi în Europa și o cotă de piață la nivel record în dreptul SUV-urilor, potrivit datelor Jato Dynamics.

În cazul Dacia, înmatriculările au crescut cu 30%, iar cele 51.597 de unități au propulsat marca autohtonă pe poziția a noua în topul celor mai căutate branduri la nivel european.

Cu aproape 21.000 de exemplare și o creștere de 59%, Dacia Duster a fost al cincilea cel mai căutat model de către europeni în luna decembrie.

Un alt model Dacia a intrat în top 10. Sandero s-a clasat pe locul 8, cu 19.204 unități și o creștere de 19%.

În luna decembrie 2019, cele mai căutate modele de către europeni au fost, în ordine, Volkswagen Golf, Renault Clio și Tesla Model. Cu mai puțin de 100 de unități în urma lui Model 3, Ford Kuga s-a clasat pe 4, cu o creștere remarcabilă de 157% a înmatriculărilor.

Via Jato

Comentarii (1)

  • Bogdan
    Vanzarile Tesla sunt ciudate si pot da impresie gresita. In Octombrie model 3 era pe locul 156, in Noiembrie la fel, in Decembrie locul 3 si brusc plin de stiri despre vanzari in care apare Tesla. Mi se pare ca strang comenzi si o data la 5 luni trimit cate un vapor.

    http://carsalesbase.com/european-car-sales-analysis-october-2019/
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru