Feedback

Înmatriculările Dacia au scăzut în Franța cu 29% în luna august: efect secundar după introducerea testelor WLTP

Publicat Marti, 03.09.2019
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
Înmatriculările Dacia au scăzut în Franța cu 29% în luna august: efect secundar după introducerea testelor WLTP - Poza 1
Dacia a înmatriculat 8.000 de unități în Franța în luna august, în scădere cu 29%, însă rezultatul are drept cauză valul de înmatriculări din august 2018 determinat de introducerea noilor teste WLTP.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piața auto europeană va raporta în luna august o variație puternic negativă a înmatriculărilor, ca urmare a unui efect secundar determinat de introducerea noilor teste WLTP.

Noile teste au intrat în vigoare în 1 septembrie 2018, iar numeroși constructori au adoptat o strategie prin care au crescut semnificativ înmatriculările din luna august a anului trecut.

Prin urmare, datele care sunt raportate în prezent pentru luna august 2019 sunt în scădere puternică comparativ cu aceeași lună a anului trecut, iar piața franceză este printre primele care oferă cifrele oficiale.

De exemplu, Dacia a inmariculat 8.050 de unități pe piața franceză în august 2019, în scădere cu 29% comparativ cu perioada similară a anului trecut. O comparație mai relevantă este însă cea cu luna august a anului 2017, atunci când Dacia a înmatriculat 7.791, astfel că evoluția este în realitate una pozitivă.

De altfel, numeroși alți constructori au raportat înmatriculări în scădere puternică pentru luna trecut,a inclusiv Nissan (-66%), Fiat (-38%), Renault (-33%) sau BMW (-22%).

În ansmablu, piața franceză a înregistrat un declin de 14%, la puțin peste 129.000 de unități. La nivelul primelor opt luni ale anului, Dacia a înmatriculat 94.427 de unități, în scădere cu 4.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Scăderea este însă ușor mai ridicată comparativ cu scăderea de 3% raportată de întreaga piața franceză, care a ajuns la un volum de aproape 1.47 milioane de unități.

Brandul de la Mioveni continuă însă să aibă o evoluție mai bună decât cea a companiei-mamă Renault, care a înregistrat în aceeași perioadă un declin al înmatriculărilor cu 9.6%, la aproape 264.000 de unități.

Via Automotive News, CCFA


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru