Feedback

Înmatriculările Dacia au scăzut în Franța cu aproape 21% în noiembrie: Sandero și Duster rămân în top 10

Publicat Marti, 03.12.2019
de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Comenteaza 3
Înmatriculările Dacia au scăzut în Franța cu aproape 21% în noiembrie: Sandero și Duster rămân în top 10 - Poza 1
Dacia a înmatriculat aproape 9.800 de mașini noi în Franța în luna noiembrie, în scădere puternică cu aproape 21%, comparativ cu o creștere de 0.7% la nivelul întregii piețe auto. Totuși, Sandero și Duster rămân în top 10 la nivelul primelor 11 luni ale anului.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a avut parte de o lună noiembrie dificilă în Franța, cea mai importantă piață pentru constructorul român.

Potrivit datelor oficiale publicate de Comitetul Constructorilor de Automobile din Franța (CCFA), Dacia a înmatriculat 9.770 de mașini noi în luna noiembrie, în scădere puternică cu 20.9% comparativ cu noiembrie 2018.

De asemenea, rezultatul este mult sub cel al pieței auto franceze în ansamblu, care a înregistrat o creștere firavă cu 0.7%, la aproape 173.000 de unități. Doar trei marci au înregistrat scăderi mai mari la înmatriculările din noiembrie, și anume Smart (-76%), Opel (-37%) și Mini (-24%).

Rezultatul din această lună are o influență negativă și asupra datelor de înmatriculări pentru primele 11 luni ale anului. În intervalul ianuarie-noiembrie, Dacia a înmatriculat 125.762 de mașini noi, în scădere cu 3.8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Și aici rezultatul este mai modest decât piața în ansamblu, care a scăzut ușor cu 0.2%, la puțin peste două milioane de unități.

În ciuda acestor rezultate, cele două modele de succes ale mărcii continuă să fie prezente în top 10 pentru perioada ianuarie-noiembrie. Astfel, Dacia Sandero este pe locul cinci în topul celor mai înmatriculate modele cu 62.826 de unități și o cotă de piață de 3.1%, în timp ce Duster ocupă poziția a 10-a cu 44.651 de unități și o cotă de piață de 2.2%.

Via CCFA


Comentarii (3)

 • In asteptarea noilor versiuni...
  7 2
 • AndreiRS
  Hai odata Dacia cu noile modele Sandero si Logan!
  5 2
 • In toamna abia
  3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru