Înmatriculările second-hand au crescut cu 86%: românii au adus 235.000 de unități în primele 6 luni ale anului

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 17.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au înmatriculat 235.000 de unități second-hand în prima jumătate a anului, cu 86% mai multe decât anul trecut. Volkswagen rămâne marca preferată cu peste 66.000 de unități.

Eliminarea timbrului de mediu la 1 februarie a condus la o creștere accelerată a numărului de mașini second-hand înmatriculate în țara noastră.

Pe de o parte, o bună parte dintre românii care își înmatriculaseră mașinile în Bulgaria au făcut acum actele pe România, iar numeroase alte persoane au fost impulsionate să achiziționeze mașini second-hand din Uniunea Europeană.

Astfel, în primele 6 luni ale anului, românii au înmatriculat 235.000 de unități second-hand, în creștere cu circa 86% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost înmatriculate circa 135.000 de unități.

Dintre acestea, aproape un sfert poartă sigla Volkswagen (66.000 de unități), în timp ce Opel este a doua marcă preferată de români, cu 32.000 de unități. Alte 25.000 de mașini second hand sunt Ford, în timp ce primul constructor premium din top este BMW cu 22.000 de unități. Locul 5 revine celor de la Mercedes cu 12.700 de unități. Eliminarea timbrului de mediu a avut un impact pozitiv și asupra înmatriculărilor de mașini noi.

Potrivit unui comunicat anterior al DRPCIV, în primul semestru al anului, românii au înmatriculat 45.008 autoturisme, în creștere cu circa 27% față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacia conduce topul cu 11.132 de autoturisme, iar producătorul de la Mioveni este urmat în acest clasament de Volkswagen, cu 4.530 de mașini și de Ford cu 4.098 de vehicule.

Via DRPCIV

Comentarii (7)

  • Am ajuns groapa de gunoi a Europei. Toate cazanele strainilor sunt acum la noi.
    18 5
  • Unii scapa de diesel prin orice mijloace, noi le importam prin " alte mijloace"! Macar de-ar coveni asupra acelor stikere de lipit pe parbriz, euro 3,4,5,6 pentru a nu mai facilita intrare in marile orase cu" oxizi si dioxizi". In rest, economia duduie, taxele intra la buget, vai m@m@ noastra!
    20 2
  • sa treaca anu' si de sarbatori, drept "cadou" de la Guvern, o serie colorata de stickere si taxele aferente !
    7 1
  • Astept cu nerabdare ziua in care vor apare primele taxiuri cu numar de bulgaria si cu volan pe dreapta. Pe dealta parte, macar daca s-ar recila cum trebuie ce se aduce ca deseuri pe 4 roti, am avea si noi masini cu plastic de Mercedes sau BMW
    3 0
  • dragnea ftw
    sa se faca itp-ul pe bune.
    plus ca fiecare din noi ii putem arata obrazul unui amic cu un dizal infect, sa-l luam la misto tot timpul, ca pe ultimul tractorist.
    5 0
  • Cine este in top VW concernul sau marca VW? Nu vad de Audi, skoda, seat nimic!
    1 0
  • O statistica total gresita si prost inteleasa. De fapt o propaganda pentru introducerea de noi taxe auto. E clar ca diferenta de la 135000 in 2016 la 235000 in 2017 o reprezinta masinile cu numar de bulgaria sau alte state inmatriculate anul acesta dar aduse in ultimii 5-6 ani in tara.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru