Însetat de putere: noul Shelby Super Snake este un Mustang cu 830 de cai putere

de Tiberiu Safta
Vineri, 19.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană Shelby a prezentat oficial noul Super Snake, bazat pe actuala generație Ford Mustang. Noul model primește două motorizări, iar una din ele dezvoltă 830 de cai putere.

La doi ani după lansarea actualei generații Ford Mustang, a venit momentul să facem cunoștință și cu primul Shelby bazat pe noul model. Acesta este botezat Super Snake și primește o serie de modificări tehnice pentru mai multă putere, dar și un pachet exterior nou pentru un design mai agresiv.

Cel mai nou Shelby va putea fi recunoscut după numeroase elemente vizuale noi. Aici putem vedea o capotă nouă, din aluminiu și cu mai multe prize de aer, precum și aripi evazate din fibră de carbon, o grilă nouă cu o deschidere mai mare și elemente aerodinamice noi: un spoiler frontal, praguri noi, un eleron și un difuzor, toate din fibră de carbon.

De asemenea, aici avem și jante noi de 20 de inch din magneziu forjat încălțate în anvelope speciale de performanță.

Și în interior avem scaune cu sigla Shelby brodată pe spătare. Numele apare și pe covoare, iar sigla cu șarpele mărcii apare pe maneta schimbătorului de viteză. Luminile din oglindă emit sigla mărcii pe șosea, iar aici mai avem și plăcuțe speciale cu numele modelului în interiorul pragurilor.

Noul Shelby Super Snake este disponibil cu două motorizări.

Prima este o unitate Coyote V8 de 5.0 litri aspirată natural care produce 480 de cai putere. Cea de-a doua motorizare este vedeta noului model. Aceasta constă într-un propulsor Whipple V8, tot de 5.0 litri, dar care este acum supraalimentat. Rezultatul? 830 de cai putere. Cele două motoare pot fi cuplate opțional la o cutie manuală cu 6 trepte.

Pe lângă motoarele mai puternice, noul Shelby Super Snake primește o evacuare Borla nouă, o suspensie revizuită pentru o direcție mai incisivă, frâne îmbunătățite și un sistem de răcire nou. Cei care aleg cutia manuală primesc și un schimbător de viteze cu o cursă scurtă, precum și un cardan special.

Noul Shelby Super Snake va fi produs în doar 250 de exemplare. Producția noului model va începe din vara acestui an.

via Shelby

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru