Inspiraţie din Formula 1: Mercedes AMG ar putea lansa un supercar hibrid cu propulsie împrumutată din Marele Circ

de Daniel Popescu
Vineri, 22.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler analizează posibilitatea de a dezvolta un supercar Mercedes AMG bazat pe sistemul hibrid de propulsie pe care îl utilizează cu succes în Formula 1.

Mercedes este constructorul care a reuşit să dezvolte cel mai performant sistem de propulsie în Formula 1 după schimbarea regulamentului în sezonul 2014, când au fost introduse motoarele turbo V6 de 1.6 litri acompaniate de un complex sistem ERS de recuperare a energiei.

Echipa germană a câştigat două titluri la piloţi, două titluri la constructori şi domina şi începutul de sezon 2016. Pe baza acestui succes, Daimler a început să analizeze oportunitatea dezvoltării unui supercar Mercedes AMG bazat pe propulsia folosită în Formula 1, care să ofere o punte de legătură între divizia de maşini de serie şi Marele Circ.

Urmareste Automarket
În plus, Daimler ar putea să folosească inclusiv o caroserie din fibră de carbon, pentru a evidenţia şi mai mult asocierea cu Formula 1.
"Suntem la nivelul în care putem suporta un nou model dedicat AMG (n.r - după GT). Maşina ar fi însă total diferită de GT", a declarat Tobias Moers, şeful Mercedes AMG.

Cel mai probabil, viitorul supercar nu va avea producţie limitată, ci va fi lansat în competiţie cu modele precum McLaren 650S şi Ferrari 488 GTB şi va fi dezvoltat în mai multe versiuni, inclusiv coupe şi cabrio. O astfel de decizie va avea la bază şi succesul brandului AMG, ale cărui vânzări s-au dublat de la 32.000 de unităţi la 68.000 de unităţi din 2013 până în 2015.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru