Întâlnire de Cartea Recordurilor: peste 700 de exemplare Mazda MX-5 au fost prezente la un eveniment special în Italia

de Tiberiu Safta
Miercuri, 21.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a organizat un eveniment unic pentru posesorii celebrului model decapotabil MX-5. Evenimentul a avut loc în Italia, la Circuitul Modena, iar acolo au fost prezente 707 exemplare ale modelului japonez. Astfel, întâlnirea a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai mare paradă de mașini Mazda din lume.

Săptămâna trecută, în ziua de 18 septembrie, Mazda a organizat un eveniment cu totul special destinat posesorilor emblematicului model MX-5. La evenimentul Mazda MX-5 Rally of Records au fost invitați mai mulți posesori din Europa, care au venit cu exemplare MX-5 din toate cele 4 generații ale modelului la Circuitul Modena din Italia.

Evenimentul a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai mare paradă de mașini Mazda din lume, deoarece au fost prezente nu mai puțin de 707 exemplare ale celebrului model. Astfel, a fost bătut recordul anterior obținut în 2013, atunci când au fost prezente 683 de exemplare MX-5 la un eveniment similar organizat în Țările de Jos.

În cadrul evenimentului, posesorii au avut ocazia de a participa la mai multe activități și au putut sta de vorbă cu mai mulți oficiali Mazda, unii veniți chiar din Japonia. Printre ei s-au numărat Nobuhiro Yamamoto, unul dintre pricipalii ingineri ai mărcii nipone, precum și Elisa Artioli, nepoata fostului șef Lotus, Romano Artioli și Andrea Levy, președintele Salonului Auto de la Milano Monza.

Participanții au putut urmări mai multe filme cu povestea de succes a lui Mazda MX-5.

Evenimentul a fost, de altfel, organizat pentru a scoate în evidență faptul că modelul nipon este cel mai bine vândut și cel mai popular roadster din lume.

via Mazda

Comentarii (4)

  • Catalin
    Masina asta e o legenda vie. Lumea o iubeste pentru ca reprezinta esenta unei adevarate masini sport, e facuta exclusiv pentru placerea celor 2 de la bord de a calatori hai hui. Nu are zeci de sisteme si dotari, de posibilitati de configurare sau preturi intimidante, dar are un farmec irezistibil. Sper ca electrificarea spre care merge toata industria sa nu stirbeasca din acest farmec. Eu am incredere in Mazda ca e suficient de ingenioasa sa duca legenda mai departe.
    11 1
  • Subscriu, din punctul meu de vedere Mazda in general este una dintre cele mai bune opțiuni existente pe piața. Am folosit de câteva ori o Mazda 3, benzinar de 2,5 l si 184 CP, super mulțumit si pe aici costa 18.000 USD nouă, mai mult decât decent. După 3 ani de utilizare are puțin peste 100.000 km si nu a avut nici o problema. Inclusiv service-ul este accesibil. Sunt clar fan Mazda… dacă ar avea un combi (gen Skoda Octavia Scout), ar fi următoarea mea masina pentru România (diesel of course) :)
    5 1
  • Mircea Badea
    deci...asteptam varianta electrica si hibrida plug-in.
    1 4
  • Seriff
    @Mircea asteapta mult si bine, Mazda se pare ca e printre putinii care nu da 2 lei pe mizeria asta cu propaganda eco si inca face masini pentru soferi nu pentru epilati deranjati de orice.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru