Întâlnirea anuală Volkswagen GTI de la Worthersee se mută la Wolfsburg din 2024

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 01.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Întâlnirea anuală a iubitorilor de Volkswagen GTI de la Worthersee a fost anulată în 2023. Dar, Volkswagen a intervenit și a salvat situația: din 2024, evenimentul va avea loc la Wolfsburg.

În fiecare an, iubitorii modelelor Volkswagen GTI (și nu numai) se întâlneau pe malul lacului Worthersee din Austria. Evenimentul, unul pe care pasionații de automobile îl așteptau cu sufletul la gură, a avut loc aici încă din 1982.

Dar, în 2023, autoritățile locale au decis să îl anuleze, din motive care au legătură cu protejarea mediului înconjurător și cu lupta împotriva schimbărilor climatice.

Volkswagen nu a stat nepăsător și a decis să intervină. Acum, constructorul german anunță că întâlnirea anuală a fanilor din comunitatea GTI va avea loc chiar în Wolfsburg, din 2024. Aproape de cartierul general al mărcii germane.

Evenimentul va avea și un motto pe măsură: "Coming Home". În contextul în care Wolfsburg este casa celor de la Volkswagen.

"Comunitatea GTI este foarte importantă pentru Volkswagen [...] Din acest motiv, după ce, din păcate, întâlnirea GTI de la Lacul Wörthersee a fost anulată, am decis destul de repede să oferim comunității de fani GTI o nouă locație pentru acest eveniment," au transmis reprezentanții Volkswagen.

via Volkswagen

Comentarii (8)

  • Banditos
    Ehh...in cativa ani isi dau intalnire in cantina fabricii. Dupa ce ies din tura. Sau, aia mai batrani, de la biserica.
    2 6
  • Seriff
    ''Dar, în 2023, autoritățile locale au decis să îl anuleze, din motive care au legătură cu protejarea mediului înconjurător și cu lupta împotriva schimbărilor climatice''

    Pai pe sistemul asta ar trebui sa inchida si aeroportul, daca tot le pasa atat de mediu, a innebunit lumea, e clar.
    Dar cand fabricile ard carbuni 24 din 24 si scot nori de fum ca sa produca tot curentul necesar pentru masinile electrice nu ii mai intereseaza de ''schimbarile climatice''?
    Apropo, acum nu se mai cheama ''Incalzire globala'', se cheama ''Schimbari climatice''.
    La anul ce denumire o mai avea?:)))
    8 3
  • Banditos
    Imi aduc aminte prin 2008 (si mai devreme) de ceva documentare pe Discovery ce abordau "schimbarile climatice". Nu se discuta despre incalzire, ci despre schimbari...modificari de paternuri etc. Una dintre consecinte, pe langa fenomenele extreme, era cresterea (in medie) a temperaturii globale.

    Dar asa e cand esti analfabet functional...nu vezi decat paiul din ochiul celuilalt si ca centralele pe carbune produc curent strict pentru masinile electrice.
    4 5
  • @inexorabil
    cred ca esti dovada ca unii citesc mult si prost..ba chiar si daunator..
    2 2
  • Seriff
    @Banditos, analfabet esti tu ca nu gandesti, daca era asa ar fi inchis demult orice aeroport, nu mai zbura nimeni in vacanta, se poate sta si acasa, ca doar e important sa salvezi planeta, important e sa nu se intalneasca unii cu niste Golfuri sa isi faca poze, aia era problema, nu fabricile si uzinele care scot nori de fum, nu defrisarile de paduri, nu santierele de constructii, nu razboi, nu arderi de deseuri, intalnirea de Gti-uri era problema principala a planetei.
    4 3
  • Prietene bandit, maine plec la schi in Italia. Cu Dieselul de 3 litri. O sa-i dau blana in cinstea ta si a mediului ca si asa consuma putin. 2000km dus si cu ce ne mai invartim pe acolo o sa iasa vreo 5000km in total. Te las pe tine sa calculezi cata motorina ard. Pe mine chiar nu ma intereseaza. Te saluta si pisi. Hai pa.
    3 3
  • Banditos
    @unul

    ce m-ai lovit! Serios...

    Sa te bucuri de vacanta si sa gasesti zapada!

    PS Salut-o si pe pisi din partea mea.
    0 0
  • Seriff
    @unul concediu placut, eu in weekend tot cu diesel-ul am facut 600 de km intr-o zi, doar ca sa ma plimb, de poluare nu imi pasa, cum nu ii pasa de fapt nimanui, doar ca altii sunt total ipocriti.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru