Interiorul noilor Skoda Superb și Kodiaq: se păstrează butoanele și se mută schimbătorul

de Tiberiu Safta
Marti, 29.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele imagini oficiale cu interioarele noilor generații ale modelelor Superb și Kodiaq. Ambele modele primesc un ecran multimedia nou, comenzi și butoane fizice, dar și mai mult spațiu în zona consolei centrale datorită repoziționării manetei pentru selectarea vitezelor.

În toamna acestui an vom face cunoștință cu noi generații ale modelelor Superb și Kodiaq. Cel dintâi model va fi a 4-a iterație modernă nouă, în timp ce Kodiaq, primul SUV al mărcii cehe, va intra abia în a doua generație. Înainte de lansările oficiale, Skoda tocmai a dezvăluit imagini oficiale cu interioarele celor două modele.

Față de actualele generații, noile interioare adoptă un limbaj de design minimalist și ceva mai futurist. Ambele modele primesc instrumentare digitale de 10 inch acompaniate de heads-up display. Din pachet mai face parte și un ecran central de 13 inch pentru sistemul multimedia. Alături de acestea, cele două modele vor păstra comenzi și butoane fizice în zona consolei centrale pentru mai multe funcții, cum ar fi reglarea temperaturii. Comenzile rotative integrează ecrane mici cu diagonală de 1.25 inch și sunt numite Smart Dials.

Comanda rotativă din mijloc poate fi folosită pentru reglarea volumului radio, viteza ventilatorului și direcția fluxului de aer.

Cele două interioare vor putea fi ușor recunoscute.

În cazul lui Superb, planșa de bord conține un aerator mare care se prelinge din centru până la marginea dreaptă a bordului. De cealaltă parte, bordul viitorului Kodiaq este acoperit și prezintă aeratoare ceva mai convenționale.

În schimb, ambele modele vor avea maneta selectorului de viteze montată în zona volanului, fapt ce creează mai mult spațiu în zona consolei centrale. Ambele modele mai primesc iluminare ambientală și un port USB-C integrat în oglinda retrovizoare. Tot aici mai avem și o tavă de încărcare wireless pentru smartphone, iar Kodiaq vine echipat și cu un sistem de răcire pentru două telefoane.

Așa cum ne-a obișnuit Skoda, portierele din față conțin un spațiu de depozitare special pentru o umbrelă. Mai mult, tapițeria noilor modele este confecționată din poliester reciclat.

Noile generații Skoda Superb și Kodiaq vor fi prezentate în toamna acestui an.

via Skoda

Comentarii (11)

  • Octavian
    Personal nu-s cel mai mare fan interioare Skoda, dar la noul Kodiaq și Superb arata fantastic ( Bombastic ). Încep sa cred ca Skoda vrea sa atragă persoane de 30-40 de ani pentru a le cumpără mașinile ( pana acum doar mosii de 50+ le cumparau )
    14 18
  • @ octavian
    bombastik, fantastik.
    skimbator pe volan ca la mercedes
    si preturi probabil la fel. Deja superb e vreo 50 de mii
    ghici ce ? intre skoda si mercedes, mai bine alegi ... mercedes
    14 18
  • Octavian
    Eu doar mi-am dat cu părerea sa știi, pe mine nu ma interesează cât va valora , pentru ca nu îmi voi cumpăra .
    14 3
  • @@octavian
    Vezi ca Mercedesul ala incepe de la 50.000. Dublezi pretul daca-l vrei full. O Skoda termica e 50.000 full. Cheers!
    7 12
  • andrei
    Aceste smart dials sunt de ceva vreme pe Duster, nu e ceva inovator. Dar pe total arata bine, ecranul e mare si bine pozitionat.
    3 11
  • Banditos
    Acele smart dials erau pe peugeot 301/citroen elysee din 2012. Nu zic ca sunt niste vechituri de idei dar nici Duster nu le-a lansat.
    2 10
  • Nu deranjează pe nimeni elefantul din habitaclu? Acea tabletă?
    4 8
  • Inexplicabilu
    Octaviane, nu stiu pe ce șosele circuli tu, dar alea din Romania sunt pline de skodisti de 20-40 de ani, multi cu masini de companie, care depasesc si dau flashuri de zici ca au Porsche si le sta pipota daca vad in fata dacii, renouri, coreene sau japoneze!
    Mai este si cate unul de +55, dar de bicei are o Octavia 1( mk1), la mana 3a-4a.
    5 2
  • @@octavian 16:31 - in visele tale este o Skoda Super 50.000 full. Cand ai incercat ultima oara configuratorul. O varianta bine dotata, nu full, ajunge la 61.900 €, si nu e varianta Sportline sau Scout! Mai actualizati-va cu preturile, care de vreo 2 ani au luat-o razna.
    3 2
  • Octavian
    @inexplicabilu bă ce vati activat toți acum ?? Eu doar mi-am dat cu părerea , și vezi ca este plin de Șoferii de Skoda de peste 40+
    1 1
  • @Inexplicabilu

    Confirm.
    Fara aprecieri legate de varsta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru