Inventiv până la proba contrarie: un șofer român a păcălit de 267 de ori punctele de plată a taxei de autostradă în Franța

de Mircea Meşter
Joi, 17.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un bărbat de 46 de ani care transporta materiale de construcții pe ruta România-Spania a fost arestat de polițiștii francezi după ce a forțat o barieră la intrarea pe autostradă. Oamenii legii au descoperit că acesta reușise să treacă fără să plătească de 267 de ori în ultimii trei ani.

Plata taxei pentru accesul pe autostrăzile din Franța poate fi o corvoadă financiară pentru mulți, mai ales în condițiile în care francezii au unele dintre cele mai mari tarife din Europa, în jur de un euro la fiecare 15 kilometri parcurși. Ei bine, un român care transporta materiale de construcții pe ruta România-Spania a reușit să păcălească sistemul de plată al francezilor în ultimii 3 ani, trecând fraudulos punctele de plată a taxei, informează agenția de presă News.ro.

Deși nu știm exact cum acționa bărbatul de 46 de ani, autoritățile franceze au anunțat că acesta s-a eschivat de 267 de ori de la plata taxei de autostradă între 21 aprilie 2013 și 16 martie 2016. 

Esential 267 de intrări frauduloase pe autostradă a reușit șoferul român între 2013 și 2016.
5000 de euro este amenda pe care a primit-o bărbatul. În plus, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.
Șoferul român, care a condus în tot acest timp aceeași camionetă, a fost arestat duminică după ce a forțat o barieră aflată la un astfel de punct de taxare.
Deși în prima fază a susținut că mașina a alunecat pe asfaltul ud, acesta a recunoscut ulterior că lipsa de bani l-a făcut să apeleze la această metodă.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost publicat de autoritățile franceze, a fost condamnat ieri la un an de închisoare cu suspendare, fiindu-i interzis accesul în Franța în următorii cinci ani. De asemenea, șoferul a primit o amendă de 5000 de euro.

Comentarii (12)

  • sesam deschidete
    metoda e simpla, te bagi repede in spatele masinii din fata iar cand bariera coboara o sa se opreasca pt a nu lovi masina ta
    8 4
  • marius
    am facut si eu in italia ,efectiv nu am mai avut bani sa platesc ,dupa ce am facut mi-a parut rau dar ,,,,,,,confirm ce a scris sesam mai sus ,asa se procedeaza ,problema e daca vinzi masina si ramane acelasi numar pe masina cine va merge in aceea tara va avea de suferit ,eu cand am vandut masina i-am spus omului ba nu iti dau numerele ca asta am facut si a inteles , si-a facut placi noi si cu asta basta
    12 5
  • te lipesti de cel din fata cand pleaca de la bariera, iar senzorul te percepe ca si o remorca si nu inchide bariera.
    Dar ma intreb ce facea noaptea cand nu prea sunt masini la casele de taxare....

    Daca afcem un calcul simplu, din Italia in Spania, pe Franta sunt 500 km din care 400 taxabili. = aprox: 30 euro pe trecere pt camioneta la 267 de treceri = 8000 euro. Cu tot cu amenda a iesit pe plus cu 3000 euro :)
    12 3
  • hazard
    cu ne zic francezii? tigani??
    10 0
  • de ce cu suspendare?
    4 1
  • @marius

    Trist este ca recunosti. Si mai trist este ca unii iti aproba comportamentul. Din cauza unora ca voi se uita politistii occidentali la romanii ca la ultimii infractori. Din cauza voastra, romanii care merg in occident si inteleg sa respecte regulile, sa plateasca taxele si sa se comporte civilizat, au de suferit in relatiile cu autoritatile statelor respective. Dar voi nu va ganditi la asta. Pe voi va incanta doar faptul ca ati mai furat odata fara sa fiti prinsi. Zici ca i-ai vandut aluia masina? De ce naiba i-ai mai vandut-o? De ce nu i-ai dat in cap sa-i iei banii? Tot furt se cheama.

    Din punctul meu de vedere intre voi si romii care stau cu mainile facandu-ne de ras prin Europa, nu-i nicio diferenta. Ba chiar sunteti mai prejos de ei, pentru ca aia macar isi asuma conditia. Voi va dati cetateni onesti, civilizati, europeni!

    Mircea Eliade, un roman care, spre deosebire de voi, a facut cinste tarii din care a plecat peste hotare, a scris in perioada interbelica un articol despre acest stigmat al hotiei despre care, inca de atunci, a intuit ca va caracteriza poporul roman. Din pacate, Mirce Eliade a avut dreptate si Romania nu este cunoscuta in lume datorita unor personalitati geniale asa cum el insusi a fost, ci, datorita hotiilor voastre!

    Stau de ceva vreme pe site-ul asta. Am citit multe comentarii stupide. Dar sa citesc ca unul recunoaste ca FURA si sa vad cum alti zece il aplauda nu m-am gandit vreodata.

    Cei care vor sa citeasca mai mult despre profetia tragica a lui Mircea Eliade, o pot face aici. Nu te obosi Mariusica, nici tu, nici cei care ti-au aplaudat furtisagurile, ca nu e pentru voi. Voi doar ati facut ca ea sa se implineasca:

    https://vladhogea.wordpress.com/2013/09/21/restituiri-mircea-eliade-romania-in-eternitate-1935/
    8 2
  • lupul moralist
    haideti ma ,ma lasati cu bulanii de frantuzi ca i-a furat asta! ei ne fura pe noi la greu la nivel inalt! ce cinstiti sunt bulanii astia! numai noi romanii suntem hoti! of of of! mai fura cate un amarat de foame sau asta ca s-a bagat in curul altora si nu le-a dat taxa de drum!recupereaza ei de la alti si pt asta! plus ca de cand cu UE vine bulanul francez si avand capital cumpara totul in Romania cum "a cumparat si fecali"! turnul Eiffel din Paris stiti cu materialul cui a fost construit???§!!! NU! Ei bine made in Resita! lantul de magazine din Romania Auchan, CAREFOUR,ale cui sunt?
    0 5
  • Batman
    @mishazaitev

    Nu crezi ca esti cam acid degeaba? Marius a precizat clar urmatoarele lucruri: 1. "efectiv nu am mai avut bani sa platesc", 2. "dupa ce am facut mi-a parut rau", 3. "eu cand am vandut masina i-am spus omului". Pur si simplu omu nu a avut bani, i-a parut rau si a mai avut bunul simt sa il si anunte pe cel caruia i-a vandut masina. Chiar nu s-a laudat, doar a spus cum a patit el si ca pe urma i-a parut rau. Sincer mai trist este comentariul tau (cel putin prima parte) decat puterea lui de a recunoaste!
    2 3
  • @lupu moralist

    Mama, ce cultivat esti! Ai aflat si tu cum sta treaba cu Effelul! Si ce daca-i cu otel de la Resita. Nu l-au platit? L-au furat? Supermarketurile alea isi trimit oamenii sa te ia de guler si sa te oblige sa cumperi? Daca o tara e mai dezvoltata merita sa furi? Daca citeai si mai jos de otelul de la Resita, ai fi vazut ca, fara Franta, nu ar fi existat nisi Unirea Principateleor, nici Unirea Mare, istetule!

    @Batmam

    Daca eu n-am bani de benzina si fur de la tine se cheama ca am o scuza? Sau daca n-am bani de masina si o iau pe-a ta am o scuza? N-a avut bani, trebuia sa mearga c transportul in comun. N-ai decat sa-l incurajezi si când te duci afara ca simplu turist, cu aparatul de fotografiat la gat si vezi cum se schimba toata lumea la fata când aude de unde vii, sa nu-ti pese!
    4 0
  • @hazard...asa ne zic, corect. TIGANI. Dar stii de ce, nu? Pentru ca acestia isi justifica comportamentul deoarce provin din Romania unde sunt saraci, nu au de munca si sunt a dracului de oropsiti. Imaginea unei tari este data de imaginea cetatenilor sai. Nu ii poti judeca pe francezi ca ne numesc tigani, sunt la fel de subiectivi ca si noi cand ii numim pe rusi animale.

    Au tot dreptul sa ne faca cu ou si otet, Migratia esticilor a schimbat un mod de viata din vest. Si cetatenii nostrii mai colorati si-au adus aportul.


    @lupu...se fura pentru ca e rupt in cur de foame. REALLY? Asta e vesnica si singura justificare a hotului smecher "de Romania". In occident e rupt in cur, odata ajuns in Romania te scuipa in cap ca e el vine "de la Italia" sau "a facut Franta" sau pentru ca e sofer de tir. Ati cunoscut soferi de tir? :)) I-ati auzit vreodata cam ce atitudine au? Ai crede ca sunt coborati direct de pe bancile MIT. Lupule, mi-a ajuns pana in gat de smecherii plecati dincolo si intorsi mai bogati cu o masina SH sau cu jumate de casa la rosu. Putini cei cu bun simt, foarte putini :(
    8 0
  • Batman
    @mishazaitev

    Stai linistit ca afara esti vazut asa din cauza altor persoane gen cea din articol si altele pe care le stim toti (nu din cauza lui Marius ca a facut-o si el o data). Exagerezi cu acele exemple. Cum de altfel ai exagerat si sa te iei de om cand el chiar nu s-a laudat si a spus ca i-a parut rau dupa ce a facut treaba respectiva.
    2 3
  • Batman,

    Din punctul meu de vedere hotia nu are etnie. Cei care procedeaza in felul asta sunt la fel de vinovati pentru imaginea Romaniei ca si aia care fura din supermarketuri. Daca vrei sa le treci mizeriile cu vederea n-ai de cat!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru