IRC SIBIU RALLY: Andreas Mikkelsen este lider după prima zi de concurs

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 21.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Norvegianul Andreas Mikkelsen este lider în Raliul Sibiului după o zi dificilă în care praful de pe problele speciale s-a dovedit a fi cel mai mare adversar. Pilotul Skoda a fost cel mai rapid pe toate cele șapte probe ale zilei.

Norvegianul Andreas Mikkelsen este lider autoritar în Raliul Sibiului după prima zi de concurs. Piloții IRC și cei din Campionatul Național de Raliuri au avut de parcurs o zi dificilă cu șapte probe speciale ce au însumat un total de aproape 100 km. Probele s-au dovedit uneori dificile mai ales datorită prafului gros ridicat de mașini. Mikkelsen a fost primul pe drum și a fost ferit de această problemă, dar a impus un ritm foarte rapid. A evitat problemele și a avut nororcul să nu facă nici o pană, iar astfel la finalul primei zile are o avans uriaș asupra pilotului de pe locul doi. Aproape trei minute îl despart pe Mikkelsen de germanul Sepp Wiegand, ocupantul poziției secunde. Locul trei i-a revenit veteranului francez Francois Delecour.

Probele dificile au cauzat multe pene de cauciuc și ieșiri în decor, cele mai multe probleme înregistrându-se pe speciala Crinți. Germanul Wiegand a făcut pană pe această probă la prima trecere, iar francezul Mathieu Arzeno a rupt suspensia Peugeot-ului său.

Suedezul Patrick Flodin a avut și el probleme pe această probă, dar a reușit să revină în cursă. Patrick Flocdin este pilotul echipei PS Engineering, echipă patronată de Petter Solberg. Celebrul pilot din WRC se află la Sibiu pentru a își susține pilotul. Cel mai important incident din prima zi a Raliului Sibiului este Dan Gârtofan. Pilotul Skoda s-a răsturnat pe a doua specială a zilei, dar echipajul a scăpat fără probleme și va reveni în cursă.

Urmareste Automarket
Sâmbătă, 21 iulie, urmează o zi la fel de lungă și dificilă pentru echipajele din Intercontinental Rally Challenge la Sibiu, însă norvegianul Mikklesen pare scăpat în învingător.
Sosirea în Raliul Sibiului 2012 are loc la ora 18.43.

Clasament după șapte probe speciale

 1.  Andreas Mikkelsen     Skoda UK            1h06m07.1s
 2.  Sepp Wiegand          Skoda Deutschland    + 2m44.1s
 3.  Francois Delecour     Munaretto Peugeot    + 3m08.8s
 4.  Gergely Szabo         Skoda                + 4m17.7s
 5.  Valentin Porcisteanu  Mitsubishi           + 4m48.6s
 6.  Patrik Flodin         Solberg Ford         + 5m33.2s
 7.  Vitaliy Pushkar       Ukraine Mitsubishi   + 6m15.3s
 8.  Marco Tempestini      Skoda                + 6m36.6s
 9.  Edwin Keleti          Mitsubishi           + 6m44.1s
10.  Harry Hunt            iCars Citroen        + 7m50.5s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru