Jaguar XK se retrage din activitate la vară. Locul său va fi luat de XJ Coupe, rival al lui Mercedes S-Klasse Coupe

de Bogdan Mirică
Miercuri, 26.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deşi va scoate din producţie actualul XK în vara acestui an, Jaguar nu se grăbeşte să de anaştere unui succesor. El va sosi în 2017 şi va fi de fapt o variantă coupe a limuzinei XJ. Misiunea sa: clienţii lui Mercedes S-Klasse Coupe.

Inspiraţi probabil de lansarea noului Mercedes S-Klasse Coupe în cadrul Salonului Auto de la Geneva şi de popularitatea de care s-a bucurat acesta, britanicii de la Jaguar promit un concurent pe măsură.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupe, înlocuitorul lui CL, se prezintă

Constructorul din Regatul Unit a anunţat deja că va renunţa la actualul XK în vara acestui an. Locul său nu va fi luat însă de noul F-Type, aşa cum se anticipa. Jaguar are alte planuri, care implică viitoarea generaţie a limuzinei XJ. Vârful de gamă va da naştere unei variante coupe, asemeni noului Mercedes S-Klasse Coupe. Misiunea sa va fi aceea de a fura din clienţii rivalului din Stuttgart, dar şi din cei ai exclusivistului Bentley Continental GT.

Esential 2017 este anul în care ar putea debuta viitorul Jaguar XJ Coupe.
Aşadar, succesorul actualului XK nu va fi produs, locul său în gamă urmând să fie suplinit de un viitor Jaguar XJ cu trei uşi.
Cu această decizie, britanicii vor avea ocazia de a reînvia un model mai vechi, emblematic pentru istoria brandului: vechiul XJS.

Pentru a se asigura că viitoarea limuzină coupe se va bucura de succes, Jaguar va folosi reţeta estetică a actualului F-Type, uşor adaptată. Gama de motorizări va include noile unităţi V6 de 3.0 litri pe benzină, dar şi V8-ul de peste 500 de cai putere.

Cu toate acestea, lansarea unui XJ Coupe va trebui să mai aştepte până în 2017. Jaguar are în plan lansarea unui sedan de clasă medie în 2015, botezat XE şi rival pentru BMW Seria 3. Variantele coupe şi cabrio vor sosi în 2016, alături de primul SUV Jaguar şi de noua generaţie XF.

Comentarii (4)

  • cam tarziu 2017 cred eu ... pana atunci "toata lumea" va avea S-klasse Coupe
    5 3
  • da...numai ca jumatate din ,,tata lumea,,pe atunci le vor fi si vandut la ...mult sub jumate pretul...sa-si ia noul jag.Acest tip de clienti nu tin bolizi mai mult de 3-4 ani...cel mult pana apare ceva nou (noul model).
    7 3
  • Marian
    Cati ani are modelul asta de se gandesc sa il pensioneze? Ca arata de parca a fost lansat anul viitor :)
    1 0
  • jaguar xk
    Iubeam masina asta.a fost salvarea jaguarului alaturi de xf.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru