Japonezii au inventat o mașină autonomă care arată ca o sufragerie pe roți

de Tiberiu Safta
Joi, 26.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania japoneză producătoare de produse chimice, Asahi Kasei, a prezentat conceptul său, numit AKXY2. Acesta este descris ca fiind o sufragerie futuristă și sustenabilă pe roți și se conduce complet autonom.

Asahi Kasei este o companie din Japonia care se ocupă cu producția de produse chimice în diverse domenii, printre care și cel auto. Anul acesta, compania niponă își aniversează centenarul, ocazie cu care a dezvăluit noul său concept al unei mașini autonome, numit AKXY2.

Conceptul a fost gândit pentru a reprezenta o sufragerie pe roți, care este futuristă și sustenabilă. Compania spune despre conceptul AKXY2 că a fost creat pentru a vedea cum "valorile pentru sustenabilitate, satisfacția și societatea vor influența nevoile mobilității din viitor pe calea către automatizare și electrificare".

Așa cum se poate vedea din imagini, caroseria conceptului este separată în două bucăți. Partea superioară este reprezentată de o suprafață retractabilă din sticlă, care deservește ca plafon panoramic. Partea inferioară reprezintă caroseria propriu-zisă, cu un design futurist și cu o ușă care se pliază înspre jos pentru accesul la interior.

La exterior se pot remarca luminile LED subțiri în față și în spate, precum și roțile cu capace aerodinamice, care conțin inserții transparente.

Anvelopele sunt de tipul S-SBR, ceea ce înseamnă că sunt făcute din butadienă pe bază bio și au rezistență redusă la rulare.

La interior se remarcă lipsa volanului și a pedalelor, ceea ce indică faptul că acest concept este unul complet autonom. În locul unui interior convențional de mașină există două scaune individuale cu amortizare Cubit, un material 3D realizat din PET și din PTT pe bază bio. De asemenea, există și un mic pouf, iar în habitaclu sunt prezente materiale din microfibră, o masă mică din lemn și un ecran pentru informații.

Alături de aceste echipamente, conceptul conține și țesături antimicrobiene, precum și un senzor de dioxid de carbon pentru a asigura o calitate optimă a aerului. Materialele textile din interior sunt sustenabile, semi-transparente și chiar iluminate.

Conceptul AKXY2 va fi expus în cadrul Salonului Auto Internațional din Detroit în septembrie și va fi prezentat și la ediția CES în ianuarie 2023.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • ba, poate ca nu ma pricep eu la construit masini, dar asta este o tampenie...trebuie sa te descalti cand intri in masina asta? ca doar nu calci pe usa ca altfel nu vad cum poti intra.
    Si ce e sustenabil la o masina cat o garsoniera dar care are doar 2 locuri... pentru 2 locuri mai sustenabil e un Smart, dar ma rog, ce stiu eu despre masini sustenabile
    5 2
  • Superior
    Se mai chinuie ăștia mult? Copiați pe alea din Minority Raport și gata
    3 2
  • Este pentru spații închise :))
    Mai potrivit ar fi “au creat”, ca nu au inventat nimic in acest caz.
    3 2
  • Mircea Badea
    eu astept sa vad "stana mobila" inventata de romani.
    3 3
  • ba, da mici mai sunt sufrageriile astea la japonezi! Si mai ales fara suflet. Nici o biblioteca cu ceva interesant in ea (si nu zic de bar). Nici o canapea unde sa te tolanesti cu telecomanda in mana, daca chiar vrei sa arzi gazul (sau chimicalele din baterie in cazul asta :)...).
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru