Japonia ridică ștacheta: Honda pregăteşte o maşină electrică autonomă pentru navetişti dotată cu inteligenţă artificială

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va dezvălui în ianuarie conceptul unei utilitare electrice autonome dedicată navetiştilor care va beneficia de inteligenţă artificială.

Constructorii auto încep să simtă oportunitatea oferită de dezvoltarea unor servicii de transport pentru persoanele care nu deţin sau care nu pot utiliza în anumite momente o maşină personală.

Honda este ultimul înscris pe listă, iar japonezii vor prezenta în 5 ianuarie la târgul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas conceptul NeuV (foto), o utilitară electrică şi autonomă dedicate navetiştilor.

În plus, constructorul nipon afirmă că maşina va fi echipată cu un sistem de inteligenţă artificială numit "motor cu emoţii". Deloc surprinzător, Honda nu a oferit prea multe detalii despre acest tip de inteligenţă artificială, mărginindu-se să afirme că această tehnologie va "permite maşinii să genereze propriile sale emoţii". Noi ne putem gândi la un fel de asistent digital care te felicită discret când efectuezi o manevră de depăşire sau te mustrează dacă tai calea unei alte maşini din trafic.

Urmareste Automarket
Sistemul de transport anunţat de Honda este oarecum asemănător cu serviciul Moia dezvăluit în această săptămână de Grupul Volkswagen.
Moia este însă un serviciu mult mai avansat care îţi permite să comanzi un shuttle-minibus electric şi auto-pilotat care te duce la destinaţie alături de alţi utilizatori care merg în aceeaşi direcţie.

Principala diferenţă este că Moia va fi utilizat inclusiv în oraşe, în timp ce conceptul pregătit de Honda pare dedicat în special celor care locuiesc în zonele de la periferiile marilor oraşe europene şi lucrează în metropole.

Via The Verge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru