Japonia va oferi o subvenţie de 20.000 de dolari pentru vehiculele alimentate cu hidrogen

de Bogdan Mirică
Marti, 29.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Premierul Japoniei şi-a exprimat intenţia de a susţine vehiculele propulsate cu hidrogen. Guvernul nipon vrea să ofere subvenţii de până la 20.000 de dolari pentru cei care cumpără astfel de maşini.

Ţările civilizate caută să susţină producătorii locali de automobile în dezvoltarea unor produse noi, care poluează mai puţin. Este şi cazul Japoniei, unde autorităţile acordă o importanţă deosebită vehiculelor cu propulsie alternativă.

O demonstrează noile facilităţi votate pentru vehiculele alimentate cu hidrogen, o iniţiativă curajoasă, care devine din ce în ce mai palpabilă după ce Toyota a prezentat primul său model de serie alimentat cu hidrogen.

Toyota ne prezintă versiunea de serie a lui FCV, modelul său alimentat cu hidrogen pe care îl va lansa în 2015

Aceasta este maşina viitorului pentru că nu emite dioxid de carbon şi este prietenoasă cu mediul. Tocmai de aceea guvernul trebuie să susţină acest trend.

Shinzo Abe
premierul Japoniei
Shinzo Abe, primul ministru japonez, a declarat că subvenţiile pentru astfel de vehicule vor ajunge până la aproximativ 20.000 de dolari, echivalentul a două milioane de yeni.
Asta înseamnă că publicul din Ţara Soarelui Răsare va plăti doar cinci milioane de yeni, adică 49.000 de dolari pentru viitorul Toyota FCV, programat să ajungă pe piaţă în martie 2015, cu un preţ de aproape 69.000 de dolari.

Abe a susţinut introducerea subvenţiilor pentru vehiculele cu hidrogen după ce a testat noul Toyota FCV şi a vizitat uzina de asamblare a modelului nipon. 

Măsura de încurajare îi va influenţa pozitiv şi pe cei de la Honda, care pregătesc de asemenea un vehicul cu hidrogen.

Chiar şi cu o sumedenie de subvenţii şi reduceri, răspândirea vehiculelor cu hidrogen la o scară globală va fi dificilă, având în vedere infrastructura deficitară la acest capitol.

via reuters

Comentarii (1)

  • Daca îmi cumpăr un automobil cu 20.001 de dolari, cu TVA inclus?
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru