Jeep anunță un rival electric pentru Land Rover Defender: va fi „o mașină foarte capabilă"

de Tiberiu Safta
Luni, 27.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Jeep pregătesc un nou model de teren care să fie un rival direct pentru Land Rover Defender. Noul model va fi botezat Recon și va fi unul electric, iar acesta promite performanțe bune în off-road, precum și un design unic.

Anul trecut, Jeep a lansat SUV-ul Avenger, primul model electric din istoria constructorului american. Noul model este oferit și în versiuni cu motoare hibride și este și câștigătorul titlului Mașina Anului 2023 în Europa. Noul Avenger va fi produs în Polonia, la uzina din Tychy.

Acum, constructorul american se pregătește să lanseze alte două modele electrice noi până la jumătatea deceniului. Unul dintre acestea se va numi Recon și va fi un rival pentru alte modele de teren consacrate, precum Land Rover Defender. Deocamdată, nu se cunosc multe detalii tehnice despre viitorul model electric al americanilor. În schimb, știm că acesta va avea la bază platforma STLA Large.

De asemenea, viitorul Jeep Recon va fi plasat în gamă sub Wrangler, potrivit spuselor lui Antonella Bruno, șefa diviziei europene a mărcii. Ea spune despre noul Recon că va fi "o mașină unică, foarte pătrățoasă și foarte capabilă." Noul model ar urma să fie lansat până în 2025.

Celălalt model electric va fi Wagoneer S, un SUV de dimensiuni mari, care va fi bazat tot pe arhitectura STLA Large. Și acesta urmează să fie lansat până la jumătatea deceniului.

via Autocar

Comentarii (2)

  • Adrian
    Wow! Ce stupid! Defender e rival pentru Jeep. Jeep e tatucu, nu are nevoie sa construiasca un rival pentru nimeni.
    2 0
  • Seamana cu un Duster
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru