Justiția nu a fost anesteziată complet în China: amendă usturătoare pentru un plagiator care a folosit logo-ul BMW pe mai multe haine

de Bogdan Mirică
Miercuri, 21.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW este unul dintre puținii constructori auto care are câștig de cauză în China, după ce un brand local i-a furat numele și i-a aplicat logo-ul pe o linie vestimentară.

Atunci când Land Rover a pierdut procesul cu producătorul chinez Landwind, acuzat că a lansat un crossover care seamănă izbitor cu Range Rover Evoque, nimeni nu mai credea că justiția chineză are vreo șansă de redresare.

Cu toate acestea, un caz rezolvat recent de Curtea de Proprietate Intelectuală din Shangai le dă speranțe constructorilor europeni prezenți în Țara Marelui Zid.

În anul 2008 lua naștere o companie chinezească denumită Deguo Baoma Grup, ceea ce se traduce în ”Grupul BMW German”, bineînțeles, fără vreo legătură cu producătorul bavarez.

Mai mult, compania a autorizat brandul vestimentar Chuangjia să folosească un logo care semăna izbitor cu cel al BMW. Singura diferență era că în locul literei W se regăsea acum un N. Deci brandul de haine avea un logo pe care scria BMN.

Esential 415.000 de euro este compensația financiară pe care chinezii trebuie să le-o plătească celor de la BMW.
Logo-ul BMW, folosit de brandul Chuangjia, a fost aplicat pe mai mult articole vestimentare, printre care pantofi și valize.
Mai mult, el a fost modificat pe parcurs pentru a semăna și mai mult cu cel original.

Nu este pentru prima dată când logo-ul BMW este plagiat de o companie chineză. În trecut, constructorul auto BYD a folosit un logo asemănător BMW.

Instanța din Shanghai a dat câștig de cauză celor de la BMW, care ar trebui să primească o compensație financiară în valoare de 415.000 euro.

via autocar

Comentarii (1)

  • in cazul de fata au castigat pt ca bmw produce in china - spre deosebire de land rover - si pompeaza moneyzz la chinezi, parteneriat cu briliance parca, aia de nu au luat nici o stea la crash test in 2007
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru