Karma prezintă prima imagine cu o utilitară electrică cu funcții autonome: modelul este bazat pe noua platformă E-Flex

de Daniel Popescu, Foto: Karma
Vineri, 10.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Karma a publicat o imagine cu o utilitară electrică cu funcții autonome dezvoltată pe platforma E-Flex împreună cu Nvidia.

Karma a prezentat la începutul lunii aprilie noua platformă E-Flex și a menționat la vremea respectivă că va dezvălui o serie de vehicule bazate pe aceasta în următoarele luni.

Iată că, la interval de numai câteva zile, producătorul american deținut de chinezii de la Wanxiang Group a publicat o primă imagine cu o utiitara electrică.

Din păcate, singurul detaliu tehnic menționat de Karma este că utilitara poate avea unul, două, trei sau patru motoare electrice, în funcție de preferințele clienților.

În schimb, Karma insistă pe nivelul 4 de autonomie oferit de utilitară prin intermediul unui parteneriat realizat cu Nvidia, care a oferit platforma Nvidia Drive AGX Pegasus echipată cu două procesoare Nvidia Xavier.

Acestea lucrează împreună cu o gamă variată de senzori, inclusiv radar, Lidar și camere video, pentru a asigura funcțiile autonome de nivel 4. Pentru moment, Karma nu a anunțat când va fi disponibilă pentru comandă noua utilitară.

Producătorul afirmă că platforma E-Flex permite atât dezvoltarea unor modele electrice tradiționale, cât și a unor supercar-uri electrice și a unor utilitare electrice.

În plus, aceste vehicule pot avea diverse combinații de motoare și baterii.

"Am creat un produs fizic care poate fi formatat în 5 produse fizice diferite. Sunt până la 22 de configurații posibile, cu diferite soluții pentru baterii și diverse sisteme pentru motoarele electrice", spun oficialii Karma.

Via Karma

Comentarii (2)

  • Din poza pare ca e pe platforma de Fiat Ducato.
    3 0
  • astia au tot felul de solutii, auzi la ei 22 configuratii posibile...dar nici o masina vanduta. hai odata cu un model sa vedem ce bani cereti pe ea si cat de buna va fi comparat cu ce are concurenta
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru