Kia aniversează 3 milioane de mașini produse în Europa: Sportage și Cee'd sunt principalele modele fabricate la uzină din Slovacia

de Daniel Popescu
Marti, 27.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat că a produs 3 milioane de mașini la uzina pe care o deține în Slovacia de la inaugurarea din 2006. Dintre acestea, 1.4 milioane de unități au fost Sportage, iar alte 1.3 milioane Cee'd.

Aproape jumătate dintre mașinile vândute pe continentul european de Kia sunt produse la uzina pe care constructorul asiatic o deține în localitatea slovacă Zilina. Aceasta a fost inaugurată în 2006, iar circa 12 ani mai târziu a ajuns la pragul simbolic de 3 milioane de mașini produse.

Unitatea cu numărul 3 milioane este un Kia Cee'd (modelul se scrie Ceed începând cu noua generație) în versiunea hatchback cu 5 uși și specificație GT-Line, este echipată cu un motor T-GDi de 1.0 litri și va ajunge la un client din Islanda.

În total, uzina de la Zilina a produs 1.3 milioane de unități Cee'd, inclusiv variantele break și pro_cee’d, iar din 2013 tot aici se produc și versiunile de performanță cee’d GT și pro_cee’d GT. Cu toate acestea, cel mai popular model al constructorului de la uzina europeană este Sportage: SUV-ul a acumulat aproximativ 1.4 milioane de unități de la lansarea producției în 2007, dintre care aproape 500.000 de unități au fost alocate generației actuale, a cărei producție a început spre finalul anului 2015.

Pe lângă Cee'd și Sportage, la Zilina se produce și monovolumul Kia Venga.

Uzina de la Zilina produce și motoare, iar până în prezent numărul total al acestora a depășit 4 milioane de unități.

Astfel, aici se produc motoare pe benzină MPI de 1.4 litri, GDI de 1.6 litri și T-GDI de 1.6 litri, dar și propulsoarele diesel CRDi de 1.4, 1.6 și 1.7 litri. De asemenea aici se produce și noul motor diesel U3 de 1.6 litri, care va fi disponibil inclusiv pe noua generație Kia Ceed.

Via Kia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru