Kia Niro EV Concept a fost prezentat oficial: SUV-ul electric are o autonomie de peste 380 de kilometri și un interior cu tehnologii moderne

de Cornel Șocariciu
Marti, 09.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Niro EV Concept a fost prezentat în Las Vegas. Prototipul constructorului asiatic folosește un motor de peste 200 CP și promite o autonomie de 383 de kilometri. În același timp, Kia anunță că până în 2025 vom vedea 16 modele noi electrificate (electric, hibrid, hibrid plug-in).

În urmă cu câteva zile, Kia a publicat primele imagini teaser cu prototipul Niro EV. Conceptul electric anunțat de producătorul asiatic a fost expus în premieră în cadrul CES 2018 (Consumer Electronics Show) din Las Vegas.

Kia Niro EV a fost desenat de studioul de design din Coreea și preia o serie de elemente stilistice de pe SUV-ul de serie Niro. În zona frontală, grila tradițională a fost înlocuită de un display care poate afișa diverse mesaje.

Niro EV Concept folosește un sistem de propulsie format dintr-un motor electric de 150 kW (puțin peste 200 CP) și o baterie cu o capacitate de 64 kWh. Conform oficialilor, autonomia oferită de Niro EV ajunge la 383 de kilometri.

Interiorul conceptului pregătit de asiatici este unul minimalist, iar accentul a fost pus pe tehnologiile moderne. Cei prezenți în cadrul CES 2018 vor putea urca într-un cockpit separat care integrează sistemele de pe Niro EV. Asiaticii spun că interfața om-mașină dezvoltată acum permite controlul sistemului de infotainment și a sistemului de climatizare prin zone tactile integrate în volan.

În plus, tehnologia recunoaște și diverse gesturi.

Pentru ca interacțiunea om-mașină să fie și mai sigură, asiaticii au pregătit și un sistem care integrează atât o tehnologie pentru recunoaștere facială cât și un modul pentru recunoaștere vocală. În cazul în care șoferul nu trece de acest proces de identificare, anumite funcții sunt dezactivate.

Kia Niro EV integrează și un sistem activ pentru avertizarea pietonilor. Acesta folosește semnale sonore pentru atenționarea pietonilor sau a bicicliștilor. Tot în cadrul standului Kia, cei prezenți vor putea urca într-un alt cockpit pentru a testa o conexiune 5G.

Producătorul asiatic a profitat de prezența din cadrul CES 2018 și a anunțat că până în 2025 vom vedea 16 modele noi electrificate (electrice, hibride, hibride plug-in). Conform declarațiilor făcute de Woong-chul Yang, directorul departamentului de Cercetare și Dezvoltare, până în 2025 Kia o să lanseze 5 modele noi complet electrice, 5 hibrizi de tip plug-in, 5 vehicule care folosesc un sistem hibrid clasic și un model electric cu pile de combustie.

Până în 2021, Kia vrea să introducă vehicule autonome de Nivel 4 în cadrul orașelor inteligente, iar de anul acesta, o serie de țări europene vor putea folosi serviciul de car-sharing WiBLE, introdus în Coreea în 2017.

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    S-ar parea ca, modelul KIA Niro EV Concept - foarte frumos dealtfel, are autonomie apropiata de cea declarata pentru HYUNDAI Kona EV (40 kWh-400km), ce este astepat sa apara la Salonul de la Geneva din luna martie 2018.
    Exista zvonuri ca HYUNDAI Kona EV va avea si o varianta echipata cu o baterie de acumulatori de 60 kWh care i-ar oferi o autonomie de peste 500 km...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru