Kia: "Nu plănuim să intrăm într-o ramură importantă din motorsport"

de Sebastian Toma
Joi, 24.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Kia au negat orice posibilitate de a aborda o ramură importantă a sporturilor cu motor în viitorul apropiat. Aceştia preferă să se concentreze pe dezvoltarea nivelului de calitate perceput al modelelor din gamă.

Kia nu are nicio intenţie de a intra într-o ramură importantă din motorsport, spun cei de la Autocar citând oficialii mărcii. Potrivit publicaţiei britanice, Kia nu va urma drumul Hyundai în motorsport pentru că această direcţie este diferită de cea pe care aceştia o urmează deja, respectiv creşterea reputaţiei mărcii pentru calitatea modelelor sale. Între timp, Hyundai se pregăteşte să se întoarcă în WRC şi pune la cale o gamă de modele sportive. Cele două mărci ar urma căi separate de dezvoltare în viitor, ceea ce le-ar permite să aibă caractere şi clienţi diferiţi, un plan dorit de conducerea concernului care deţine ambele mărci.

Reprezentanţii Kia au făcut aceste precizări în urma zvonurilor care vizau intrarea mărcii în WTCC sau BTCC. Însă, Soon-Nam Lee, vicepreşedintele grupului de marketing extern al Kia Motor Corporation, a declarat că nu există planuri pentru o reprezentare serioasă în motorsport în viitorul apropiat. Aceasta nu este exclusă la nivel general, însă depinde de succesul mărcii pe actuala traiectorie.

Cei de la Kia sunt deja reprezentaţi oficial într-o serie de competiţii derulate în Statele Unite ale Americii, dar acestea nu se compară cu WTCC, WRC şi altă ramură importantă a sporturilor cu motor.

Urmareste Automarket
Potrivit celor de la Kia, clienţii din Statele Unite ale Americii preferă deja versiunile de top din gama lor, semn că direcţia aleasă este cea potrivită. Marca din Coreea de Sud va pune accentul pe calitatea şi fiabilitatea modelelor sale, urmând să lase latura sportivă în mâinile celor de la Hyundai, care vor miza şi pe design şi tehnologie pentru a atrage clienţii tineri.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • n`ar fi fost rau sa vedem o optima in wtcc. motoare de 2l au...
    0 0
  • erata, 1.6 t-gdi au :)
    0 0
  • Realitatea mi se pare ca ii contrazice cand vorbesc de design tineresc. Mai degraba Kia pare sa atace segmentul asta, pe cand Hyundai merge pe tipul de client vizat de Toyota/Honda, adica mai matur.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru