Kia prezintă detalii despre noua strategie: constructorul vrea să vândă anual aproape un milion de electrice

de Paul Cosma
Marti, 09.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat detalii suplimentare privind noua sa strategie. Constructorul vrea să dețină o gamă de 11 modele electrice până în 2026.

La începutul lui 2021, Kia a prezentat un nou logo și un plan pe termen lung, prin care vrea să crească popularitatea mașinilor 100% electrice

Constructorul a transmis recent că vrea să lanseze 7 modele electrice noi până în 2027, fiind vizate mai multe segmente de piață. Din primele informații oferite de producătorul asiatic, ne putem aștepta, printre altele, la SUV-uri, MPV-uri, dar și vehicule de oraș, toate pe platforma modulară E-GMP. 

Kia spune acum că va avea o gamă de 11 modele electrice până în 2026: 7 vor fi construite pe platforma dedicată E-GMP, iar 4 dintre ele vor fi versiuni electrice ale modelelor sale cu combustie internă. 

Primul de pe listă este un crossover cu autonomie de peste 500 de kilometri și încărcare rapidă în 20 de minute, a cărui lansare este programată cel târziu în luna martie. Kia spune că noul model este și primul care va beneficia de noua filozofie de design a companiei.

 Cele mai importante obiective și informații din strategia Kia:

 - până în 2030, electricele și hibrizii să reprezinte 40% din vânzările globale, cu o țintă anuală de 1.6 milioane de unități

- 880.000 de electrice vândute anual după 2030

- un model electric (nume de cod CV) echipat cu sisteme de conducere autonomă de Nivel 2, lansat în acest an

- din 2023, toate electricele de la Kia vor fi echipate cu sisteme de conducere autonomă de Nivel 3

- creșterea vânzărilor globale cu 12% în 2021, la peste 2.92 de milioane de mașini

- electricele vor deveni la fel de profitabile ca modelele ICE în 2025

Comentarii (3)

  • Johnny
    Interesanta mutare pe piata mondiala. Coreenii le ia fata japonezilor tot mai mult. Daca e sa- i credem, la ce performante prezinta, japo...nu mai au nicio sansa in viitor. De altfel cam toti constructorii ar trebuii sa se teama de acest grup.
    5 6
  • K.I.A.
    Fata luată nu se teme de kia,
    deoarece coreenii nu le iau fața japonezilor.
    Corect, nu?
    3 3
  • În ultimii ani Kia & Hyundai au avut progrese uimitoare, chiar sunt și vor fi concurenți de temut. Și nu doar pentru japonezi...
    Numai dacă ne gandim la Stonic sau noul Sorento, noul Spartage, ProCeed, ori noile Hyundai, de la i10, i20, i30 la Kona, Tucson, Santa Fe. Au cu ce!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru