Kia va lansa șapte modele electrice până în 2027: primul model electric de sine-stătător are numele de cod CV și va fi prezentat în 2021

de Daniel Popescu
Joi, 17.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia va lansa șapte modele electrice până în anul 2027, iar primul dintre ele va fi prezentat în cursul anului viitor. Cel mai probabil, noul SUV va avea la bază conceptul Imagine și o autonomie de circa 480 de kilometri.

Kia are în gama actuală modelul electric e-Niro, o versiune electrică a lui Niro. Constructorul sud-coreean a anunțat însă că intenționează să lanseze nu mai puțin de șapte modele electrice dedicate până în anul 2027, ca parte a strategiei Planul S.

Cu această ocazie, asiaticii au prezentat și un teaser cu cele șapte modele. Pentru moment, Kia menționează doar că primul model din acest nou segment are numele de cod CV și va fi prezentat în cursul anului 2021, iar acesta va fi disponibil la nivel global.

Cel mai probabil, CV va fi un SUV electric bazat pe conceptul Imagine din 2019, mai ales că acest lucru a fost confirmat anterior de Kia. Presa britanică a relatat anterior că noul model electric de la Kia va avea la bază platforma E-GMP, dezvoltată special pentru modele electrice.

În plus, noul SUV ar urma să mizeze pe un sistem electric de 800 de volți și să suporte viteze de încărcare de până la 350 kW. De asemenea, modelul ar urma să aibă o autonomie de circa 480 de kilometri.

Pe de altă parte, teaser-ul scoate parțial în evidență forma generală a caroseriilor, iar cel puțin trei dintre noile modele vor fi SUV-uri.

"Am început să introducem o gamă de modele electrice pentru piețe globale și am anunțat planurile de a accelera acest proces în următorii ani.

Avem ca obiectiv ca mașinile electrice să reprezinte 25% dintre vânzările totale ale brandului", spun oficialii Kia.

Via Kia

Comentarii (3)

  • Va avea si Diesel? Intreb pentru un "prieten" de pe aici.
    2 2
  • Ramane de vazut daca vor avea suficiente baterii pentru 500-1000k electrice pe an si daca da, daca vor avea atatia cumparatori pentru masini care incep de la 30k euro bucata de subcompacta de oras.
    1 2
  • Dizăl generator
    Da, normal ca va avea și Dizăl. Ca să nu rămâi în drum.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru