Viitorul model electric dezvoltat pornind de la conceptul Imagine by Kia va fi lansat în 2021: autonomie de circa 480 de kilometri și sistem electric la 800V

de Cornel Șocariciu
Vineri, 08.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Imagine by Kia va sta la baza unui SUV electric de serie. Modelul va fi prezentat în 2021 și va fi echipat cu un sistem electric la 800V, iar bateria va asigura o autonomie de circa 480 de kilometri.

În primăvara anului trecut, Kia a prezentat conceptul Imagine by Kia. Prototipul pregătit de constructorul asiatic a fost gândit pentru a dicta noua direcție de design, iar conform oficialilor Kia, în 2021, acesta va primi și o versiune de serie.

SUV-ul de segment C dezvoltat pornind de la Imagine by Kia va deveni noul vârf de gamă al producătorului asiatic și va avea la bază platforma E-GMP, o arhitectură special gândită pentru modelele electrice.

Conform declarațiilor oficialilor Kia, viitorul model de serie va avea o "autonomie de circa 480 de kilometri", iar bateriile vor putea fi reaîncărcate în "mai puțin de 20 de minute". Mai mult decât atât, Kia CV (denumirea internă a viitorului SUV) va miza pe un sistem electric la 800V, tehnologie folosită de Porsche în cazul lui Taycan. Totodată, bateriile vor putea fi reîncărcate la prize cu o putere de 350 kW.

În plus, în planurile producătorului asiatic apare și o versiune de performanță a viitorului SUV electric.

La începutul anului, oficialii Kia au oferit și o serie de informații cu privire la strategia pe termen mediu și lung.

Conform acelui raport, constructorul asiatic se va concentra pe segmentul mașinilor electrice, iar până la finalul anului 2025 vor exista 11 astfel de modele în portofoliul Kia.

Via | Auto Express

Comentarii (2)

  • Edikkk
    350 kw !! Wow !
    5 1
  • ...bateriile vor putea fi reaîncărcate în "mai puțin de 20 de minute". Asta da performanta!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru