Kia va lansa un nou sistem de propulsie micro-hibrid cu motor diesel și acumulator de 48V: sistemul va fi montat prima dată pe Kia Sportage

de Petre Barac
Marti, 15.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Motors va introduce primul său sistem de propulsie micro-hibrid cu motor diesel și un acumulator de 48 de volți, în a doua jumătate a acestui an. Primul model care va beneficia de noul sistem este Kia Sportage.

Vânzările de mașini diesel au început să scadă treptat, însă livrările de mașini electrice și plug-in hybryd nu cresc încă la nivelul dorit, motiv pentru care constructorii au găsit o alternativă: dezvoltarea unor sisteme micro-hibrid.

Este și cazul celor de la Kia, care au anunțat introducerea primului lor sistem micro-hibrid cu motor diesel și acumulator de 48 de volți, în a doua jumătate a lui 2018. Primul model care va beneficia de noul sistem este Kia Sportage, iar vânzările vor începe în următoarele luni.

Noul sistem de propulsie EcoDynamics+ contribuie la reducerea emisiilor CO2 suplimentând accelerația cu putere electrică de la o baterie adițională de 48V și permițând rularea cu motorul termic oprit datorită unei unități Mild-Hybrid Starter-Generator.

Viitoarea generație Kia Ceed va fi cel de-al doilea dintre modelele Kia care va oferi noul sistem de propulsie începând din 2019.

Sistemul de propulsie mild-hybrid de 48V este prima tehnologie care va fi lansată ca parte a strategiei extinse de electrificare a sistemelor de propulsie Kia.

Kia intenționează să lanseze 16 modele cu sisteme de rulare noi până în 2025, incluzând cinci hibride noi, cinci modele plug-in-hybrid, cinci vehicule cu baterii electrice și - în 2020 - un nou vehicul cu celule electrice.

Tehnologia sistemului de propulsie EcoDynamics+ mild-hybrid va permite Kia să ofere motoare diesel mai curate.

Sistemul va fi cuplat cu tehnologia activă de control a emisiilor SCR (Selective Catalytic Reduction) - ce ajută la reducerea emisiilor CO2 cu până la 4% conform WLTP și până la 7% conform NEDC.

Sistemul va putea fi folosit atât cu transmisia manuală, cât și cu cea automată. Potrivit informațiilor oficiale, sistemul micro-hibrid va fi adaptat și pentru motoarele Kia pe benzină.

Via Kia

Comentarii (3)

  • LEXMARK
    Aceste mizerii de sisteme, aproape la fel de "mincinoase" ca valorile CO2 declarate de VW imi amintesc de pseudo Touareg-ul Hybrid al carui motor electric era mai mic si mai slab decat cel pus pe Toyota Yaris Hybrid...
    Oare cineva chiar crede in aceste artificii ieftine?
    7 5
  • Edikkk
    Vânzările de mașini diesel au început să scadă treptat, însă livrările de mașini electrice și plug-in hybryd nu cresc încă la nivelul dorit,

    Acest mild-hibrid este o porcarie !!!
    Da, inventat de indienii de la Maruti, partenerii Suzuki in India, este bun ca şi cost IEFTIN pentru săracii de indieni !

    A fost adus cu tam-tam proştilor din Europa cu o mare siglă de ECO + !!!

    Să conduceţi un Toyota Prius Prime sau un Auris 2018, RAV4 hibrid pe TNGA cu a 4a generaţie Synergy drive !!!

    Alea maşini hibride !

    Nu suzuki mild-hibrid, nu hibrid pe axul spate (vezi Peugeot), nu hibrid cu DSG gen VW şi alte porcării.


    Preţurile la hibride sunt mari în Europa pentru că Germanii fac legea şi în UE suntem cu Africa şi India, dar repede în China şi SUA, germanii fac numai electrice şi hibride reale !!

    Pentru că SUA şi China SE RESPECTA!
    Nu îşi bat joc precum guvernele ţărilor UE care îi doare în pix de proprii cetăţeni. Vezi scandalul VW !!
    5 3
  • andrei
    eu zic sa conduci tu intai golf gte hibrid cu dsg si apoi sa vb. iar ala nici nu e mild hibrid, e hibrid pur.

    aceste mild hibrid de care se vorbeste in articolsunt mai mult ca sa mai scada un pic consumul si noxele si sa iti mai dea ceva putere in momentele de accelerare puternica. de aia si pretul e cu foarte putin mai mult decat fara mild hibrid. oi vrea si hibrid pur si acelasi pret, te pomenesti.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru