Kubica va concura în câteva etape de WTCC în 2014 pentru Citroen

de Daniel Popescu
Joi, 26.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a dezvăluit că îl va invita pe Robert Kubica să concureze în una sau două etape de WTCC în sezonul 2014 pentru a obţine feedback despre modelul C-Elysee.

Esential 2 este numarul de etape la care ar purtea participa Robert Kubica in WTCC in 2014
Robert Kubica nu şi-a stabilit încă planurile pentru sezonul 2014, însă cel mai probabil va continua să concureze alături de Citroen în raliuri, mai ales prin prisma succesului pe care îl are în clasa WRC2 din Campionatul Mondial de Raliuri.

Într-o astfel de situaţie, polonezul va avea oportunitatea de a debuta şi în Campionatul Mondial de Turisme, întrucât Citroen este interesată să obţină feedback din partea sa cu privire la performanţele lui C-Elysee în una sau două etape din această competiţie.

"Dacă vom face ceva în raliuri, îi voi cere lui Kubica să concureze în una sau două curse de WTCC în 2014. Poate că la unele evenimente vom putea folosi o maşină de teste pentru a-l lăsa să piloteze, dar cu siguranţă nu va fi implicat în lupta pentru campionatul piloţilor. Nu este interesat să parcurgă un sezon complet, dar este interesat să concureze în general şi să ne ajute cu sfaturi pentru a ne oferi o parte din experienţa sa.

Asta îl interesează", a declarat Yves Matton, şeful Citroen Racing.

Dacă vom face ceva în raliuri, îi voi cere lui Kubica să concureze în una sau două curse de WTCC în 2014.

Yves Matton
Sef Citroen Racing
Constructorul francez a anunţat deja doi dintre cei trei piloţi pentru sezonul 2014, aceştia fiind nonuplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb şi cvadruplul campion de WTCC Yvan Muller. Ultimul are deja o experienţă bogată în competiţie şi va furniza un feedback important pentru echipă, astfel că rolul lui Kubica în acest sens nu va fi unul esenţial.

Pe de altă parte, ipotezele privind o participare a lui Kubica la clasa principală din WRC au fost infirmate de anunţul potrivit căruia Citroen va utiliza anul viitor doar trei maşini de uzină, renunţând la exemplarele oferite în mod regulat piloţilor privaţi.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • La cate masini a distrus pilotul asta in diverse competitii, o sa bage diviza sport a lui Citroen in faliment.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru