La mulţi (b)ani! Şeful Daimler a câştigat aproape 10 milioane de euro în 2015 şi rămâne la conducere până în 2019

de Daniel Popescu
Vineri, 19.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, a avut venituri de aproape 10 milioane de euro în 2015 şi a primit un nou mandat la conducerea constructorului, care va expira în 2019.

Esential 9.68 milioane de euro a fost salariul lui Dieter Zetsche în 2016
2019 este anul în care expiră noul mandat al lui Dieter Zetsche la conducerea Daimler
Mercedes, cel mai important brand al constructorului german Daimler, a traversat o perioadă foarte bună pe parcursul anului trecut.

Constructorul german a reuşit să surclaseze Audi în topul producătorilor auto premium şi a început anul pe prima poziţie, declarând astfel război inclusiv celor de la BMW. Poate şi mai important, profitul operaţional al celor de la Daimler a crescut cu 36% într-un singur an, iar aceste progrese nu au fost trecute cu vederea, întrucât Dieter Zetsche, CEO-ul companiei, a primit recent doua veşti bune.

Prima este că salariul său total aferent anului 2015 a crescut cu 16% până la valoarea de 9.68 milioane de euro, după ce în 2015 primise o mărire de numai 1.4%.

A doua veste bună este că Daimler a decis să-i prelungească mandatul de CEO cu încă trei ani, până în 2019, în condiţiile în care Zetsche deţine postul încă din 2006.

Prin urmare, până la expirarea noului mandat, la împlinirea vârstei de 65 de ani, Zetsche are toate şansele să pună Mercedes pe prima poziţie în topul constructorilor premium.

Via Automotive News

Comentarii (8)

  • Automotive
    Mustaciosul si Carlos Ghosn sunt cei mai buni CEO ai momentului.
    Zetsche e carismatic si stralucit in majoritatea ideilor pe care le exprima.

    Conteaza atat fondul uman , cat si cel profesional , iar aici avem in extrema cealalta pe Sergio Marchionne si Martin Winterkorn - adica un incompetent si un nemernic (stiti voi ordinea).
    14 3
  • inexorabil
    @Automotive, eu n-aș folosi un calificativ drastic la adresa fostului șef al lui VAG. Ȋn schimb, Marchionne “reușește” să-i irite pe toți iubitorii automobilismului, nu numai pe cei dedicați Grupului Fiat și mărcilor sale, luate fiecare ȋn parte, drept pentru care i se cuvin toate epitetele negative, dincolo de orice dubiu și fără milă.

    L-am gratulat de multe ori pe Zetsche și o voi face ȋn continuare, cu mare și sinceră plăcere, dorindu-mi, totodată, să nu fie cuprins vreodată de patima morbidă a “autonomelor” și a A.I.-ului (ȋn exces). Sper să nu!
    5 1
  • @Automotive
    Eu nu ii suport nici pe Ghosn si nici pe Zetsche. Primul a facut praf Nissan, e o marca slaba precum Renault, nu mai are fiabilitatea aia specific japoneza. Iar mustaciosul a banalizat Mercedes (matrioska la seriile C, E si S), a pus motoare de Renault pe clasa A. La fiabilitate MB a mai crescut un pic, dar tot in urma sunt fata de alte marci de volum.
    1 7
  • Automotive
    Mai putine jocuri video si mai multe carti citite (cateva din psihologia umana, arta, istoria automobilului si macroeconomie n-ar strica) sunt sigur ca ti-ar dezvolta limbajul si gandirea critica mai mult de nivelul unui copil de clasa a 7-a.
    Nu ma intelege gresit, imaginatia e buna, dar cand ai ceva in spate. Ori tu nu ai nimic. Esti zero. "@" si lipsa raspunderii spune destule.
    9 1
  • Dupa impozitare cu cat ramane?
    La asa firma nu mi se pare mult....

    Pe cand meniu si navigarie in Ro...l-as intreba eu , dar si pe ceilalti BMW , Audi....
    1 0
  • @Automotive
    Tipic pentru frustratii care nu au argumente. Argumente de genul "jocuri video, esti zero" - asta e limbajul oamenilor zilelor noastre, nu sunt in stare sa exprime coerent ideile dar la invective sunt primii. Daca te-ai documenta putin, ai vedea ca tot ceea ce am spus mai sus este adevarat. Trebuie sa citesti, sa te documentezi, lucruri cu care se vede ca nu esti obisnuit.
    1 6
  • Doar n-o să iasă la pensie! Ce să faci la pensie, să spargi semințe la colțu' străzii, cu ceilalți moșnegi?
    1 1
  • 2016 update
    D Zetsche mai vrea sa acorde o sansa Romaniei si sa deschida o fabrica aici...mda,e un 'idiot' mai ales cu d'alde Gica Contra prin rromania
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru