La Renault funcționează legea compensației: francezii au vândut cele mai multe mașini electrice în Europa

de Bogdan Mirică
Marti, 19.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat numărul de mașini electrice comercializate în decursul lui 2015. Francezii au vândut cele mai multe mașini cu zero emisii din Europa.

Una caldă, una rece pentru Renault. După ce a anunțat un recall voluntar pentru 700.000 de mașini, constructorul francez echilibrează balanța cu vânzările sale de mașini electrice.

După un 2015 extrem de productiv pentru întregul grup, Renault este brandul cu cele mai multe vehicule electrice vândute pe Bătrânul Continent. Francezii au expediat 23.086 de mașini cu zero emisii, ceea ce reprezintă o creștere cu 49% comparativ cu anul 2014.

Mai mult, valorile de mai sus le conferă francezilor o cotă de piață impresionantă, de 23.6 procente. Mai exact, una din cinci mașini electrice vândute în Europa este Renault.

Esential 23.086 de mașini electrice a vândut Renault în anul 2015.
Cel mai popular model electric al constructorului din Hexagon este Renault Zoe, o subcompactă care a reușit să atingă un număr de 18.453 de clienți europeni, ceea ce reprezintă o cotă de 19.2% din piața vehiculelor cu zero emisii din Europa.
Modelul stă și mai bine în Franța, unde s-au vândut 10.670 de unități, iar Zoe și-a atribuit o cotă de piață de 48.1%. Această performanță se datorează și ajutoarelor oferite de statul francez celor care achiziționează astfel de vehicule.

Un alt model electric Renault, francezul Kangoo ZE a devenit și el un succes comercial, fiind cea mai populară utilitară ”verde” din Europa. Un total de 4325 de mașini au fost vândute în 2015, ceea ce echivalează cu o cotă de piață de 42.6%.

Comentarii (3)

  • Viata la care visez: o casa cu gradina si electrica Zoe in garaj !
    10 0
  • aha!
    3 2
  • citind revistele de profil din romaniaa as fi zis ca doar bmw i3 se vide-n eu
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru