Lada ne surprinde: SUV-ul concept Lada XCode aduce marca din Rusia în secolul 21

de Mircea Meşter
Miercuri, 17.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul SUV Lada XCode va fi prezentat la Salonul Auto de la Moscova și are rolul de tort în anul în care Lada aniversează 50 de ani de activitate. În plus, promite să arate foarte interesant.

Atunci când ne gândim la modelele create de rușii de la AvtoVAZ sub brandul Lada, ne vin în minte formele pătrățoase ale mașinilor pe care rușii au continuat să le producă și să le cumpere la mult timp după căderea Cortinei de Fier, un eveniment politic care a avut darul de a deschide fostele piețe sovietice la oferta de modele ale mărcilor din Vest. Ei bine, Lada începe să se modernizeze, iar primul concept care anunță viitorul limbaj de design al mărcii va fi prezentat în această lună, la Moscova.

Chiar dacă Lada nu a oferit încă decât o imagine-teaser a părții frontale cu prototipul pe care rușii îl pregătesc pentru dezvelire la cel mai mare salon auto care are loc pe piața de origine a mărcii, jurnaliștii ruși au pus deja mâna pe informații foarte interesante despre acesta și chiar și pe o primă magine care ne dezvăluie liniile modelului pregătit pentru finalul lunii august.

Numele său va fi Lada XCode și este un SUV-crossover de dimensiuni compacte care va apărea în gama Lada într-o versiune de serie finală în cursul anului viitor.

Cu o parte frontală domnată de un X format de ornamentele cromate care subliniază personalitatea mașinii (evoluat la rândul său din Lada XRay, model deja existent în gama de serie a mărcii), Lada XCode are și un rol aniversar, pentru că Lada împlinește în 2016 o jumătate de secol.

Debutul oficial al crossoverului concept va avea loc în 24 august, prima zi în care Salonul de la Moscova își va deschide porțile. Vom reveni cu informații și fotografii imediat după ce acestea vor deveni disponibile. 

Comentarii (3)

  • Mircea
    De lada Xray si Vesta ati uitat ? Ele sunt cele care au demarat noul limbaj de design
    7 1
  • no name
    BRAVO FRUMOS CONCEPT RUSESC LADA CREEAT , MA INTREB OARE CUM VA ARATA VIITOAREA VERSIUNE DE PRODUCTIE A CONCEPTCARULUI RUSESC LADA XCODE SUV CARE VA SOSI IN VIITOR CA MODEL DE FABRICATIE SI ISI VA PASTRA LINIILE DE LA CONCEPTUL AMINTIT SAU VA FI FOARTE DIFERIT DE ACESTA DOAR INTREB CURIOS ! ?
    3 10
  • se poate si fara design de pantof ?
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru