Îmbunătățiri pentru Lada Niva, inclusiv motor Euro 5

de Alexandru Monenciu
Luni, 04.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rușii de la AutoVAZ anunță o serie de îmbunătățiri pentru celebra Lada Niva. Printre altele, primește un motor Euro 5, iar sistemul ABS revine după ce a fost suspendat din cauza problemelor cu furnizorii.

Lada Niva este una dintre cele mai longevive modele de pe piață. Celebrul off-roader a debutat în 1977. Din cauza războiului cu Ucraina, producția a fost suspendată, dar a fost reluată la mijlocul anului trecut.

Chiar și așa, Niva a fost comercializat cu o serie de sisteme lipsă, cum ar fi ABS-ul sau ESP-ul.

Acum, rușii de la AutoVAZ (cei care produc acest model) anunță câteva îmbuntățiri pentru Lada Niva. Spre exemplu, ambele sisteme menționate mai sus revin atât pentru versiunea Niva Legend cât și pentru Niva Travel.

Mai mult, clienții vor putea opta pentru un motor Euro 5. Este o îmbunătățire dacă ne gândim că de anul trecut, Niva era echipată cu un motor Euro 2.

Cei care bifează versiunea Niva Travel primesc sistemul cruise control cu limitator de viteză, computer de bord și jante bicolore.

via Motor1

Comentarii (18)

  • Banditos
    Gata, se pregatesc baietii pentru epoca post-Putin?
    6 4
  • Euro 2? Ăștia-s cumva aia de se cred imperiu și putere economică? Că de putere militară ne-au convins. Să le spună cineva că "occidentul decadent" a trecut la euro 3 de vreo douăzeci și de ceva ani, intre timp s-a ajuns la euro 6.
    6 6
  • Lada degunoi
    Asta'i o masina de Teleenciclopedia, seria Misterele antichitatii! Cred ca radioul ala (nu pare a fi CD player) este cel mai modern element de pe masina. Iar manerul minuscul pentru deschidere usii este ca o flegma a unui muscal dupa ce a tras o mahoarca.
    6 5
  • Vai de capul lor. Dacia e navă spațială pe lângă ce produc ei. Au decăzut incredibil. În urmă cu 35 de ani, erau cu două clase peste Dacia, acum sunt la ani lumină în urmă. Și nu din vina lor, ci din vina celor care le conduc țara spre prăpastie!
    7 6
  • haaaa ha ha haa
    nu ma pot opri din ras, cat de penal arata cu
    interiorul ala de ebonita, stergatoarele alea trantite fara noima pe mijlocul parbrizului, semnalizatoare de camion din anii 80...totul e grosier la masina asta si imi aduce puternic aminte de agregatele din muzeul tehnicii, pline de manete si manivelute, asta are 4 imprastiate doar intre zona scaunelor fata, nu m-ar mira ca si stergatoarele sa fie actionate tot cu vreo manivela ceva :)) o caraghiosenie de masina, bine zice cel de mai sus, dacia e ozn pe langa gunoiul asta, de fapt avem noi o imagine asa mai proasta asupra daciei pentru ca n-am uitat ce gunoaie a produs inainte sa revina renault la butoane, dar in prezent masinile dacia sunt, cu mici exceptii de rafinament, la nivelul oricarei marci de volum din europa.

    aratarea asta, pe langa duster, pare ca o bojdeuca din aia mica, de chirpici de la muzeul satului, fata de o vila noua, functionala, proiectata de arhitect si decorata de un designer profesionist.
    6 4
  • Vai vai, ce de smiorcaiala, ce de ochi dati peste cap, ce de maini duse la gura. Nu mai departe de anul trecut prin tot "occidentul colectiv" se produceau masini fara sisteme de confortelementare din cauza crizei de cipuri. Si nu mai departe de acum 5-6 ani VW (si o mare parte a producatorilor europeni) vindeau diesel marketat E5-E6 care in realitate la teava era tot pe la E2-E3.
    Cine isi imagineaza ca, daca maine un Bosch, Denso sau Autoliv trage obloanele subit si ia si toata proprietatea intelectuala cu el, 50% di fabricile mondiale de masini nu trec la geamuri manuale si standarde de siguranta ca in India, e naiv.
    Oricum, e remarcabil cat de putine sisteme le-au lipsit dupa impunerea sanctiunilor.
    Da nah, zic sa nu mai fim hateri si sa ne bucuram de masinile noastre superioare cu turbo in 3 poate chiar 4 cilindri si benzina la 7 lei si sa uitam de lumea a 3-a cu motoare aspirate si benzina la 3-4 lei.
    9 9
  • TatraURS, tu esti?
    Ai dreptate, Moskvich era cea mai tare masina, fabricata de cea mai tehnologica tara din lume.
    8 5
  • Banditos
    Sa recunoastem, nu au omis cea mai smechera inventie a "occidentului decadent": suportul pentru pahare. In acest caz mai mari, mai adanci special concepute pentru 2 sticle de vodka. Omul sovietic de rit nou se adapteaza si preia numai si numai ce corespunde unei vieti curate, traditionale, crestine si morale: alcoolul la volan.
    4 4
  • Te vad confuz dupa o vizita pe hotnews. Uite unde-i puterea militara a rusiei chiar de la farul calauzitor al democratiei, niuzuic: https://www.newsweek.com/most-powerful-military-forces-world-america-china-russia-1621130
    Cat priveste cea mai puternica armata din lume, a cam fost gonita din Afganistan de
    niste ciobani in slapi cu kalasnikoave luate la schimb pe capre si bombe facute din seu de oaie :)))))
    Dar daca chiar vrei sa stii care-i cea mai tare armata a lumii, intreaba la holywood. Au baietii niste studiouri de-ti cuceresc tot spatiul si bigbangul daca platesti niste scenaristi mai buni.
    Creieri terci numa buni de spalat cu propaganda aia buna.
    Misto mangleala o ajuns lumea asta.
    4 11
  • Banditos
    Avem si sosoance printre noi.
    6 4
  • @21.40
    Cântă kazacioc la altă masă!
    Ești total neinteresant pentru a intra într-o polemică cu tine. Până una-alta plimbă ursu'.

    P.S. Și mai lasă vodca de proastă calitate.
    4 2
  • Banditos
    Scursura de la 11:32 (al carui comentariu a fost sters si la 10:42) este echivalentul latrailor propagandisti de la Russia 1. Ce spun ei: https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1731690445233590540?ref_src

    concluzie: inexorabil e si rusofil
    6 1
  • Banditos
    @11:54

    he he he :)))

    vaaai....ai facut buba la cap, baiatu'?
    3 1
  • vladimirovici
    Nu va certati baieti, ca si noi am fost in Afghanistan, am avut la dispozitie tot URSS sa selectam carne de tun si tot am plecat, dupa 10 ani .
    4 0
  • Banditos
    @OO:21

    "mult, mult...da' prost!"
    0 1
  • Banditos
    "Faptul că TRĂDAREA DE PATRIE şi CENZURA se vor pedepsi maxim (şi inimaginabil de terifiant, başca “în direct” – ca să descurajeze garantat eventualii amatori)."

    colegu', ai inceput (de ceva timp) sa dai rateuri in logica frazei


    inca sub efectul anestezicului?
    0 1
  • Banditos
    @16:43

    Deja imi pierd vremea cu tine terminatule. Ai lasat fraza...neterminata, fara concluzie. Sa-ti fac un desen?

    Nu iti mai intelegi nici propriile elucubratii? Nici revizuirea textului nu te mai ajuta. Intri in vrie mai rapid decat iti dai seama.
    0 1
  • Banditos
    @20:26

    Magnum argumentum, te faci, efectiv, de ras. Nu o mai drege, esti in faza finala. Hai, inca putin. O sfoara mai groasa nu e foarte scumpa.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru