VIDEO: Cea mai tare Lada Niva din lume?

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.08.2009
Australienii de la Probag au construit o Lada Niva cu un motor V8 supraalimentat, care este echipata cu o suspensie pe aer si jante de 22 inch.

Un tuner australian a creat o Lada Niva cu adevarat deosebita, dar care si-a pastrat intr-o oarecare masura "radacinile sovietice". Modelul a fost echipat cu un motor V8 de 5 litri, de provenienta Holden, care a fost apoi supraalimentat cu ajutorul unei turbine. Puterea acestui propulsor nu a fost inca masurata pe un dinamometru, dar putem observa ca australienii au creat un monstru pe patru roti. In ciuda modificarilor aplicate la motor, modelul poate folosi in continuare sistemul de tractiune 4x4, care se dovedeste a fi extrem de rezistent.

Modelul unicat a fost creat pentru prezentarea sistemelor de suspensie pe aer oferite de compania Probag din Australia. Aceasta Lada Niva a fost echipata si ea cu un asemenea sistem, care ii permite sa mentina o garda la sol extrem de redusa si sa efectueze anumite "sarituri". Printre elementele interesante ale modelului putem enumera jantele de 22 inch de pe puntea spate, care sunt completate de un set de jante de 18 inch pe puntea fata. Australienii au ales aceste jante deoarece doreau sa poata vira fara probleme atunci cand modelul este coborat la limita inferioara permisa de suspensia sa.

Interiorul a fost si el modificat, Lada Niva primind un set de scaune scoica imbracate in piele, alaturi de un set de bare de protectie in caz de accident.

Via | Jalopnik

Taguri: Holden, Lada, Niva, tuning

Comentarii (7)

  • Incep sa imi fac griji pt Stelian_Opincariu. Nu a comentat inca acest articol.

    Cat despre masina, :-?? nimic genial!
    13 1
  • mda Alex
    Am observat ca e chiar a doua stire la care nu a comentat pe azi. Da mai e timp pana deseara hahaha
    8 1
  • Stelian_Opincariu
    Lada Niva impreuna cu Land Rover Defender sunt niste autovehicole cu traditie care trebuie respectate de catre cunoscatori. Super tunning referitor la masina din imagini.............


    PS.--Salut Alex.
    4 10
  • Tembelus Rex
    Stelian_Opincariu
    Ai uitat de Jeep Wrangler ......prietene......
    5 2
  • Nimic genial!
    3 3
  • NEBUNI
    DOAMNE FERESTE!!!!!!!!!!
    4 2
  • Etienne
    Lada Funny
    Ca si gluma e buna. Pacat insa ca a costat ceva bani, mai bine isi canalizau eforturile spre alt model. Cat despre Stelian Opincariu, nu v-a zis omu' ca e somer pana in octombrie? Lasa-ti-l sa se "destrabaleze" si el cu hooby-ul lui... ca n-o fi foc...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru