Prototipul primului model electric Lada. Bazat pe vechea Dacia Logan MCV

de Alexandru Monenciu
Luni, 08.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lada a publicat o serie de imagini cu prototipul primului său model electric. Acesta este bazat pe vechea generație Dacia Logan MCV și va avea, potrivit zvonurilor, circa 400 de kilometri autonomie.

Electrificarea i-a ajuns din urmă și pe cei de la Lada. În ciuda dificultăților cu care se confruntă AutoVAZ (cei care dețin marca Lada), rușii au publicat acum o serie de imagini cu prototipul primului model cu zero emisii al mărcii.

Numele său este e-Largus și este bazat pe vechea generație Dacia Logan MCV. Mașina este construită pe platforma B0, iar bateriile sunt instalate în podea.

Lada nu oferă detalii tehnice, dar susține că e-Largus va putea fi încărcat la stații rapide. Tot potrivit zvonurilor, versiunea de serie ar urma să aibă circa 400 de kilometri autonomie.

Până anul viitor, Lada va asambla câteva prototipuri pe care, mai apoi, le va testa. În cazul cel mai optimist, e-Largus va debuta pe piață în 2024.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Dacă pentru rachete și tancuri folosesc cipuri din producția de electrocasnice, debutul în 2024 este un termen fantezist.
    10 10
  • Mircea
    Astia au pastrat schimbatorul (poate si cutia) de viteze la versiunea EV. Cred ca in motorasele alea se gasesc mai degraba ceva rozatoare de stepa care dau repede din picioruse pe o roata...
    5 8
  • Un prototip bazat pe primul Logan, aici sunt rușii .
    15 8
  • Schimbul 3
    de unde rezulta ca oricine poate bricola o masina electrica.
    11 1
  • S-o “bricolezi” cum spui poate nu-i mare lucru, cel puțin ca prototip. S-o vinzi este cu totul alta problema ;)
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru