Lamborghini Lanzador: primul concept electric din istoria italienilor

de Bogdan Mirică
Sambata, 19.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a dezvăluit primul său concept electric. Se numește Lanzador și este un GT cu numai două uși, gata să debuteze în 2028.

Inevitabilul s-a produs. Lamborghini a prezentat primul său pas serios către un viitor electric. Constructorul italian a dezvăluit noul concept Lanzador, propulsat exclusiv de motoare cu zero emisii și baterii. Va fi al patrulea model creat în Sant'Agata Bolognese și va sosi după anul 2028. Deci, puriștii mai pot răsufla ușurați până atunci.

Descris drept un GT cu o gardă la sol înălțată, Lanzador este un crossover, însă unul cu spirit de coupe, fiind oferit într-o caroserie cu 3 uși. Interiorul futurist ne trimite cu gândul la Urus, însă italienii spun că s-au inspirat de la alte modele emblematice, cum sunt Sesto Elemento, Murcielago și Countach LPI 800-4.

La interior, Lamborghini ne oferă o idee a ceea ce vom vedea în câțiva ani: o planșă de bord simplificată, un volan futurist și un ecran pentru pasagerul din dreapta. Sistemul multimedia central dispare, informațiile fiind concentrate pe instrumentarul de bord.

Fiind vorba despre un model electric, o mare parte din materialele folosite la interior sunt create din plastic reciclat, cum ar fi spuma scaunelor.

Chiar și fibra de carbon are elemente reciclate, iar apa este refolosită. Lamborghini a instalat câte un motor pe fiecare axă, ceea ce înseamnă că vorbim despre tracțiune integrală. Mai adăugăm în ecuație și o suspensie activă, precum și o aerodinamică special creată, iar Lanzador se anunță a fi o mașină care se cere condusă la limită.

Planurile constructorului italian sunt mai ample. Până în 2024 toată gama va fi electrificată, adică vom avea, fie tehnologie mild-hybrid, fie plug-in hybrid pentru modelele actuale. Lanzador va fi primul model electric și va sosi după 2028, urmând ca imediat după el să facem cunoștință și cu un urmaș electric al lui Urus.

Comentarii (6)

  • Sorinn
    Super design interior, mai ales volan, bord si toate detaliile gen Star Trek. Arata a bad boy starship. Lambo Klingo ar fi un nume mai potrivit... daca n ar schimba interiorul pentru modelul de serie...
    0 3
  • Struțo-cămilă
    3 1
  • Ce face Lamborghini nu este relevant pentru noi muritorii de rând… voi aveți logoree sau ce naiba?
    Nu aveți nimic de făcut?
    Eu nici plătit nu aș face ce faceți…
    16 4
  • Relax, nu se cauta in Romania, noi importam troacele germane obosite, cu km masluiti si cu spagi ca sa treaca ITP.
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/perchezitii-la-rar-cum-se-falsificau-actele-masinilor-neconforme-pentru-a-circula-fara-probleme.html
    Romania nu are nici infrastructura pentru ca sunt multi retarzi care trag tara inapoi.
    Aia care ajung cu masinile in nisip, sar la bataie, cam astia sunteti si vorbiti de masini electrice.
    Oare astia care le produc, nu stiu ca nu se cauta? Sa vada cat de prost o duce Tesla de exemplu, care a facut fabrica in Germania si face misto de bag, Mercedes si BMW chiar la ei in tara:))
    Vanzarile de masini electrice au depasit vanzarile de masini cu motoare diesel!!!
    Trezirea Dorele!!!
    Si vanzarile de masini cu motoare pe benzina sunt in scadere.
    4 16
  • Banditos
    da copile, asa e cum spui tu!

    hai, ia de aici o akadika si plimba ursu'
    0 9
  • @14:47
    Se vand o gramada de masini noi si in Romania, mult mai multe decat te-ai astepta tinand cont de salariile mizerabile in comparatie cu tarile vestice, ce treaba au masinile sh cu articolul asta? Ia-ti tu electrica daca iti place, nu ai decat sa stai sa o incarci unde vrei, noi restul nu vrem asa ceva, care iti e problema? Ne zici tu noua ce sa facem? Cine te crezi, Stalin?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru