Lamborghini Urus Performante intră în dotarea poliției italiene

de Tiberiu Safta
Miercuri, 13.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliția italiană a primit în dotare un exemplar Lamborghini Urus Performante. Mașina va fi folosită și pentru a transporta organe pentru pacienții care au nevoie de un transplant.

Lamborghini Urus Performante, versiunea mai puternică a SUV-ului exotic, tocmai a intrat în dotarea poliției din Italia. Mai exact, un singur exemplar a fost livrat către forțele de ordine italiene și va intra în activitate începând de anul viitor.

Aceasta nu va fi doar o simplă mașină de poliție, deoarece exemplarul este dotat cu un frigider special montat în portbagaj pentru transportul de organe. Astfel, mașina va fi esențială pentru transportul de organe către pacienții în nevoie de un transplant.

Alături de această dotare, noul Urus Performante de poliție mai vine echipat și cu un defibrilator, un spațiu de depozitare pentru arme și mai multe comenzi și butoane speciale pentru sirenă. Bineînțeles, exemplarul este vopsit în culorile celebrei Polizia, iar pe plafon este montat un girofar LED subțire. Lumini suplimentare sunt prezente și în zona grilei.

Sub capota lui Urus Performante se află motorul V8 bi-turbo de 4.0 litri care dezvoltă 666 de cai putere și 850 Nm.

Puterea este transmisă către toate roțile, iar modelul de performanță atinge 100 de km/h în 3.3 secunde și o viteză maximă de 306 km/h.

Lamborghini Urus Performante este al 6-lea model al mărcii care intră în dotarea poliției italiene. Anul viitor, colaborarea între cele două entități va împlini 20 de ani.

via Lamborghini

Comentarii (3)

  • Si este nevoie in Poliție de Lambo… un Plaid la jumate bani sau chiar mai puțin ce are?
    1 2
  • Nu e italian. Nu prea cunoști mentalitatea italiana.

    Am citit de curând un articol despre un istoric care a primit amenințări cu moartea pentru ca a pus brânză elvețiană în Carbonara.
    1 0
  • Ce spui tu este despre mâncare… merită tot ce-i mai rău ;)))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru