Lancia revine în Europa cu 3 modele electrice noi, inclusiv un crossover

de Tiberiu Safta
Joi, 07.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lancia a anunțat oficial că va lansa 3 modele electrice noi începând din 2024. Constructorul italian va lansa și primul său crossover din istorie în 2026, alături de numele clasice Delta și Aurelia.

Lancia este un nume important și emblematic în lumea automobilelor. Constructorul italian a devenit cunoscut pentru mașinile sale elegante, pentru inovațiile aduse la modelele de serie, precum caroseria aerodinamică și motorul V6 și pentru succesele sale în motorsport. Cu toate acestea, Lancia a rămas într-o perioadă lungă de izolare după ce s-a retras din Europa în 2014. De atunci, Lancia a vândut doar modelul Ypsilon în Italia.

Din fericire, perioada de izolare pentru Lancia se va încheia. Stellantis a decis să investească în marca italiană pentru următorii 10 ani, cu scopul de a o readuce la lumina reflectoarelor în Europa și în alte piețe din lume. În acest sens, Lancia își anunță revenirea cu 3 modele electrice noi, care vor purta nume clasice și vor avea un design de inspirație retro.

Primul astfel de model va fi următoarea generație Ypsilon, care va fi lansată în 2024 și va fi oferită și în versiune hibridă. Apoi, Lancia va prezenta primul său crossover în 2026, care va fi numit Aurelia, un nume folosit între 1950 și 1958.

Cel de-al treilea model electric va fi lansat în 2028 și va readuce legendarul nume Delta, folosit anterior între 1979 și 1999 și apoi în perioada 2008-2014.

Ceea ce știm până acum despre aceste modele este că vor avea un design de inspirație retro în combinație cu elemente moderne. Printre acestea se numără și o grilă iluminată LED. Toate cele 3 modele vor fi desenate de către Jean-Pierre Ploue, directorul de design al mărcii italiene.

Pentru interior, Lancia va folosi materiale reciclate și de înaltă calitate care să se apropie de cele folosite la modelele Mercedes-Benz. Cu această ocazie, Lancia va introduce și sistemul multimedia SALA (Sound Air Light Augmented).

Odată cu acest anunț, Lancia dorește să ocupe minim 50% din piața auto cu cele trei modele noi și să concureze în segmentul premium. Din 2028, Lancia va deveni o marcă pur electrică.

via Lancia

Comentarii (1)

  • Marketing!
    Astia n-au avut bani / inspiratie / timp / interes nici pt grafica aia in care nu arata nimic... un mini Ypsilon, o compacta Delta si un crossover au toate aceeasi forma de sedan sub cearsafurile alea :))) Buongiorno!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru