Land Rover Defender a ajuns la borna două milioane chiar în anul de adio

de Bogdan Mirică
Luni, 22.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În ultimul său an de producție, Land Rover Defender sărbătorește producția exemplarului cu numărul două milioane. Pentru a marca momentul, mașina a fost construită de o serie de personalități.

Anul 2015 va marca sfârșitul producției unuia dintre cele mai longevive automobile create vreodată. Land Rover Defender împlinește anul acesta 67 de ani de la naștere și bifează totodată un record impresionant penru o mașină dedicată terenului accidentat și provocărilor off-road.

Defender a ajuns la borna cu numărul două milioane, chiar înainte de a spune adio fanilor și clienților săi. Exemplarul record a ieșit de pe poarta uzinei din Solihul și va fi prezent în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Pentru a face din acest moment unul cu adevărat special, Land Rover a personalizat exemplarul Defender cu harta golfului Red Wharf, în nisipul căruia se schița pentru prima dată designul modelului. Nu lipsește plăcuța care anunță că avem de a face cu exemplarul 2.000.000, atât la interior cât și la exterior, scaunele din piele cu motiv gravat special și o plăcuță din aluminiu, pe care au semnat toți cei care au ajutat la construirea exemplarului.

Esential 2.000.000 de unități Land Rover Defender au fost produse până în prezent.
În acest caz este vorba despre nume sonore, invitate de Land Rover să construiască SUV-ul.
Pe lista celor care au muncit cot la cot cu ingieri s-au numărat Bear Grylls, șeful Jaguar Land Rover (Ralf Speth), fiii fondatorului Land Rover (Maurice și Spencer), dar și redactorul șef al revistei britanice Autocar (Steve Cropley).

După ce va putea fi admirată la Goodwood, mașina cu numărul două milioane va fi scoasă la licitație de către specialiștii de la Bonhams, cel mai probabil la finele anului 2015. Toate încasările vor fi donate unei organizații caritabile.

via autocar

Comentarii (1)

  • In numele regelui !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru