Land Rover Defender este la mare căutare. Producția, sporită la uzina din Slovacia

de Alexandru Monenciu
Vineri, 03.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a onora, la timp, comenzile în creștere pentru modelul Defender, britanicii de la Land Rover au sporit producția la uzina din Slovacia, acolo unde este asamblat modelul de off-road.

Un nume cu rezonanță în segmentul mașinilor de off-road, actuala generație Land Rover Defender a debutat în septembrie 2019, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

În prezent, modelul britanic este disponibil în 3 variante de caroserie: 90, 110 și 130. De asamblarea lui se ocupă uzina din Nitra, Slovacia.

De o bună perioadă încoace, Defender este cel mai popular model al mărcii. Ca să ne facem o idee, dintr-un total de 214.000 de comenzi, înregistrate în prezent de Jaguar Land Rover, un sfert sunt reprezentate de Defender.

Pentru a nu întârzia prea mult comenzile în creștere, Land Rover a suplimentat acum producția la uzina din Slovacia, introducând al treilea schimb de angajați.

În prezent, Land Rover Defender poate fi comandat alături de motorizări termice, inclusiv un V8, dar spre finalul acestui deceniu va primi și o versiune pur electrică. La fel cum se va întâmpla și cu rivalul său, Mercedes-Benz Clasa G.

via Automotive News Europe

Comentarii (4)

  • Seriff
    La ce-a mai mare cautare ,e pline strazile de ele?

    qed
    6 3
  • E faina, nu zic nu…dar cine da peste 100 mii de euro pe o masina ca sa o scoata pe coclauri? Va fi tot o masina off road de mers la mall.
    6 1
  • Banditos
    Dupa Opel Frontera la vremea lui, actualul Defender mi se pare cel mai smecher SUV.
    3 3
  • @CCA prețul pleacă de la 55000 euro fara discounturi.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru