Land Rover Defender va primi versiune cu 7 locuri: vânzările lui Defender 130 vor începe în 2022

de Paul Cosma
Vineri, 05.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a confirmat că Defender va primi în curând o versiune cu trei rânduri de scaune. Vânzările lui Defender 130 sunt programate să înceapă în cel mult 18 luni.

Land Rover a prezentat noua generație a legendarului Defender în toamna lui 2019, modelul primind atunci motorizări diesel și pe benzină, dar și o versiune cu încărcare la priză. 

La vremea respectivă, constructorul a anunțat două versiuni de ampatament: Defender 110 (3.022 mm), respectiv Defender 90 (2.587 mm). 

Britanicii pregătesc acum o a treia variantă, mai lungă, pentru Defender, care va permite un spațiu pentru trei rânduri de scaune. Informațiile au fost confirmate de Adrian Mardell, directorul financiar al companiei.

Noul Defender 130 este gândit să ajute vânzările Land Rover din China, America de Nord și Orientul Mijlociu, potrivit sursei menționate. 

Grupul JLR a anunțat recent noua strategie “Reimagine”, prin care Land Rover va lansa primul său model electric în 2024. Totodată, în următorii 5 ani, constructorul va lansa 6 versiuni electrice ale SUV-urilor sale (Range Rover, Defender, Discovery). 

Via Motor1

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Nu-mi imaginam altădată că va sosi şi clipa în care conştiinţa mă va sili să mă adresez astfel: adio, industrie auto engleză! Sfârşitul tău este unul eminamente dezolant…Au rămas pe baricadele calităţii doar cele două “aristocrate”, dar trebuie să admitem priceperea…nemţilor (nu doar implicarea lor financiară). Altminteri, cred că, într-un final, RR şi Bentley s-ar fi ales doar cu renumita lor piele de vacă.

    Regret cu atât mai pregnant, cu cât voi admira întotdeauna harul arhitectural aparte al supuşilor Reginei, fără echivalent în toată lumea automobilului! Dar, ce hilar! – nu este suficient pentru a-mi reţine atenţia. Cu atâtea vicii legate de mecanică şi de fiabilitate, este de remarcat, peste Canalul Mânecii, patima “alinierii la (e-)trend”, ceea ce mi se pare prea mult…

    La urma urmei, ştiţi ceva, gentlemen? Ia reveniţi voi în sânul…UE. N-aţi părăsit-o cu adevărat, nu de alta. Şi ar cam fi momentul să ne scoatem din ochi praful pe nume Brexit.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru