Land Rover prezintă Discovery facelift: modificări subtile de design, sistem de infotainment de 11.4 inch și motorizări mild-hybrid

de Daniel Popescu
Marti, 10.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a publicat primele imagini și informații despre Discovery facelift, care primește modificări subtile de design, un sistem de infotainment Pivi Pro de 11.4 inch și o gamă de motorizări mild-hybrid.

Land Rover a anunțat marți lansarea unui facelift pentru SUV-ul de familie Discovery, prin care încearcă să revitalizeze vânzările după o scădere abruptă în ultima perioadă.

Constructorul britanic propune o serie de modificări estetice subtile pentru acest model, printre care se numără un design îmbunătățit pentru farurile LED cu lumini de zi mai joase, semnalizări animate sau noutăți la bara de protecție.

De asemenea, grila este acum mai apropiată de designul implementat pentru Discovery Sport, în timp ce jantele au primit de asemenea un aspect estetic nou. Designerii britanici au lucrat și la partea din spate, care oferă acum impresia că este mai lat și mai coborât.

La interior, Land Rover introduce o serie de îmbunătățiri specifice pentru gama constructorului britanic. De departe, cea mai vizibilă noutate este noul sistem de infotainment Pivi Pro cu diagonala de 11.4 inch, cu 48% mai mare decât precedentul ecran și de 3 ori mai luminos decât acesta.

În plus, noul sistem permite update-uri over-the-air și oferă suport wireless pentru sistemele Android Auto și Apple CarPlay.

De asemenea, șoferul și pasagerii pot beneficia de încărcare wireless pentru telefoane și de un sistem de filtrare a aerului gestionat prin intermediul unei aplicații de smartphone.

Nu în ultimul rând, șoferul are parte de un volan cu un design nou care beneficiază de butoane haptice.

Din punct de vedere tehnic, principala noutate este că Discovery facelift primește în premieră motorizări mild-hybrid de 48 de volți. Astfel, clienții pot alege între două motorizări pe benzină și două motorizări diesel, dintre care doar versiunea P300 nu oferă tehnologie mild-hybrid:

P300: motor pe benzină de 2.0 litri cu 4 cilindri care oferă 300 CP și un cuplu maxim de 400 Nm la 1.500-4.500 rpm;
P360: motor pe benzină de 3.0 litri cu 6 cilindri care oferă 360 CP și un cuplu maxim de 500 Nm la 1.750-5.000 rpm;
D250: motor diesel de 3.0 litri cu 6 cilindri care oferă 249 CP și 570 Nm la 1.250-2.250 rpm;
D300: motor diesel de 3.0 litri cu 6 cilindri care oferă 300 CP și 650 Nm la 1.500-2.500 rpm.

De asemenea, versiunile MHEV primesc și noul sistem de tracțiune integrală Intelligent All-Wheel Drive.

Standard, Discovery facelift este disponibil cu suspensie pe aer, în timp ce tehnologia Adaptive Dynamics pentru amortizoare este disponibilă pentru versiunile D300, P300 și P360. Opțional, SUV-ul este disponibil și cu tehnologia Terrain Response 2.

Discovery va fi disponibil și în continuare într-o versiune comercială care oferă un volum de încărcare de 2.024 de litri și o capacitate de încărcare de maxim 784 kilograme, în timp ce capacitatea de tractare este de 3.500 de kilograme.

Via Land Rover

Comentarii (1)

  • @AM no, la specificatii faceti confuzie cu modelul sport. nu-i bai ,ca nu e prima data.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru