Land Rover suspendă producția lui Defender din cauza crizei de semiconductori

de Paul Cosma
Marti, 29.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a anunțat oprirea temporară a producției pentru modelul Defender la uzina din Slovacia, pe fondul crizei globale de semiconductori.

Estimări recente arătau că în 2021 vor fi produse cu 3.9 milioane de mașini mai puțin, la nivel global, din cauza actualei crize de cipuri. În consecință, veniturile producătorilor vor fi mai mici cu 90 de miliarde de euro. 

Land Rover se înscrie și ea pe lista companiilor afectate de această criză și anunță suspendarea producției lui Defender la uzina din Nitra (Slovacia). 

“La fel ca alți producători auto, ne confruntăm cu probleme în aprovizionarea cu semiconductori, situație ce are un impact asupra capacităților noastre de producție. Ca urmare, suntem nevoiți să ajustăm producția în anumite fabrici,” au transmis reprezentanții Land Rover. 

Constructorul nu a comunicat data la care va fi reluată producția lui Defender. Uzina din Slovacia produce și modelul Discovery. 

Directorul financiar de la JLR spune că impactul crizei de cipuri asupra producției este greu de estimat la acest moment. În prezent, există peste 20.000 de comenzi pentru modelul Defender, iar vânzările lunare se ridică la 7.000 de unități. 

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru