Land Rover vrea să înlocuiască pielea cu tapițeria textilă din lână și alte materiale nobile

de Bogdan Mirică
Marti, 08.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover intenționează să renunțe treptat la tapițeriile din piele, chiar dacă ele îmbracă majoritatea versiunilor de top. Aceeași decizie a luat-o și Tesla cu ceva timp în urmă.

În prezent, tapițeria din piele bifată în lista de opționale a unei mașini este sinonimă cu un nivel de echipare superior. De altfel, orice mașină echipată cu tapițerie din piele este văzută mai bine decât una cu tapițerie din stofă. Această viziune s-ar putea schimba pe viitor, mai ales în situația în care percepția va fi modificată chiar de producătorii premium sau de lux.

Land Rover ar putea fi unul dintre promotorii noului curent, care presupune renunțarea la tapițeria din piele în favoarea uneia din stofă, de o mult mai bună calitate. Primii pași în acest sens au fost făcuți deja odată cu lansarea noului Range Rover Velar.

Dacă mă întrebați pe mine, eu aș fi fericit să abandonăm piele chiar de mâine. Nu-mi place că trebuie să măcelărim vite pentru a obține această piele.

Gerry McGovern
designerul șef Land Rover
Crossover-ul premium oferă în lista sa de opționale o tapițerie din textil, mai scumpă decât cea din piele.
Cu o excepție: doar pielea Windsor este mai scumpă decât aceasta. Potrivit oficialilor Land Rover, acest tip de textil este „o alternativă premium la piele”. Ea este alcătuită dintr-un amestec de lână din Australia și Noua Zeelandă, combinată cu textil. Părțile laterale sunt create din plastic reciclat.

„Atitudinea față de produsele provenite de la animale se schimbă. Toată această lume a luxului devinde din ce în ce mai sofisticată, iar oamenii caută soluții reconciliante față de modul în care folosim resursele naturale. Textilele sunt mult mai sustenabile și au o influență mai bună asupra mediului. Dacă mă întrebați pe mine, eu aș fi fericit să abandonăm piele chiar de mâine. Nu-mi place că trebuie să măcelărim vite pentru a obține această piele. În plus, sunt de părere că materialul textil ne oferă mai multe posibilități de a genera un aspect și o textură diferită”, a declarat Gerry McGovern, șeful de design Land Rover.

Land Rover nu este primul producător care se gândește să se îndepărteze de piele.

Tesla a anunțat deja că vrea să renunțe la acest tip de tapițerie pe mașinile sale, Maserati oferă scaune îmbrăcate în diferite materiale, printre care și mătase, cu ajutorul Ermenegildo Zegna, iar Bentley discută deja cu clienții săi despr eposibila înlocuire a pielii.

Comentarii (10)

  • anonymous
    Cand "excelezi" la capitolul fiabilitate te ocupi de lucruri neimportante.
    7 1
  • O măsură de bun simț. Câți consumatori au jupuit un animal? Cei lacomi, lași și egoiști îi pun pe alții să le facă treburile murdare.
    6 7
  • inexorabil
    “Noul curent” ? Pfff – vorba lui Mafioso. Tapițeria de lână eu ȋnsumi am remarcat-o, ȋn urmă cu câțiva ani, la…Oldsmobile. Am și ȋncercat-o…Nici vorbă să-ți insufle senzația de mici ȋnțepături, ci este foarte ospitalieră și confortabilă. Ȋn plus, nu ȋntâmplător s-a folosit un astfel de material. Explicațiile cele mai plauzibile le găsiți mai jos (factorul umanitar-animalier invocat de notabilitatea de la Land Rover nu prea are importanță), chiar dacă subiectul nu se referă la automobile:

    http://www.stilmasculin.ro/cele-mai-potrivite-tesaturi-pentru-costumul-de-vara/

    Oricum, mulți dintre cei cărora le povesteam despre acest aspect mă ȋntrebau ce-i aia Oldsmobile.
    8 1
  • Arogantul
    imbecilitatea eco loveste din nou, pielea nu e eco, dar lana este, ok, daca spuneti voi.....

    asa, deci mai nou luxul suprem este sa ai plastic reciclat, WOW, deci WOW
    6 8
  • Eu personal prefer tapiteria din material textil. Pielea tine cald vara si rece iarna. Daca nu ai scaune incalzite si ventilate e un cosmar pielea. Singur avantaj e ca pielea se curata usor.
    4 2
  • @arogaga, ca sa folosesti piele, trebuie sa jupoi animalul. Animal, care nu este viu. Asa-i? Daca tu omori animalul si ii tunzi lana, atunci e problema ta. Eu asta am inteles din comentariul tau. Demonstreaza contrariul.
    2 1
  • Repet ce am scris in postarea interioara (stearsa de Automarket): vitele se taie in primul rand pt carne iar pielea se foloseste si ea in industria imbracamintei, incaltamnintei, marochinarie, mobila, automobile etc. Asadar chiar daca prin absurd pantofii se vor face doar din panza vacile tot se vor taia atata timp cat nu toata lumea e vegana! Poti fi eco folosind o curea din piele naturala... nu esti eco atunci cand folosesti pantofi din piele de sarpe sau crocodil, caciula de vizon, haina de leopard etc.
    1 0
  • @Arogantul

    Daca ti-ai fi traita existenta si in alta parte decat in balcon, ai avea habar despre faptul ca nu poti jupui un animal si acesta sa supravietuiasca, insa poti sa-i colectezi lana de foarte multe ori si el sa moara de batranete ...
    1 0
  • @Kote

    Cred ca ne-am ambalat degeaba ....avand in vedere ca aroganta este sinonima cu fudulia, ma gandesc la proverbul ala romanesc cu defineste starea aceasta de spirit si kegatura dintre ea si stupizenie....
    1 0
  • @misha, nu cred ca ne-am ambalat. Cred ca internetul a ramas singurul loc unde putem sa mai spun ce gandim. Azi, nu mai ai voie sa spui nimic pentru ca ii ranesti. Acum 70 de ani , tinerii de 18 ani mureau in razboi. Acum , un rahatzel de 18 ani, daca ii spui ca habar nu are ce face, are nevoie de o camera in care sa stea si sa se reculeaga dupa atacul suferit. Si astia, cica sunt viitorul!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru