Lansarea versiunii electrice a lui Porsche Macan, amânată din cauza problemelor software

de Tiberiu Safta
Vineri, 14.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că lansarea viitoarei versiuni electrice a lui Macan a fost amânată din cauza unor probleme software. Mai exact, divizia de dezvoltare software a Grupului Volkswagen, Cariad, nu reușește să pună la punct un software nou pentru viitoarele modele ale grupului. Porsche Macan electric va fi lansat în 2024.

Porsche Macan va primi, în viitorul apropiat, o versiune pur electrică. Inițial, lansarea noului model cu zero emisii ar fi trebuit să aibă loc anul viitor. Acum, însă, constructorul german a anunțat că lansarea viitorului Macan electric a fost amânată până în 2024.

Motivul pentru această întârziere este atribuit unor probleme software. Mai precis, divizia de dezvoltare software a Grupului Volkswagen, numită Cariad, pare că nu reușește să țină pasul cu cerințele impuse de grupul german în ceea ce privește dezvoltarea unui software nou pentru viitoarele modele de serie.

De altfel, progresul lent al celor de la Cariad ar putea face ca apariția de noi modele, în special cele electrice, să fie întârziată chiar și cu 3 ani. Inclusiv lansarea versiunilor electrice ale lui Porsche 718 Boxster, 718 Cayman și Cayenne ar putea fi amânată tocmai din cauza acestei probleme.

Drept consecință, Porsche ar putea chiar renunța la parteneriatul cu Cariad și ar urma să-și dezvolte propriile sisteme software în viitor.

Constructorul german va lua o decizie în această privință chiar anul viitor.

Porsche a început să testeze viitorul Macan electric. Ceea ce știm despre viitorul model este că va avea o arhitectură de 800 de volți, asemănătoare cu cea văzută la Taycan. Noul model va fi lansat în 2024 și va fi asamblat la Leipzig, alături de versiunile cu motoare termice.

via Porsche

Comentarii (2)

  • Suna cunoscut...Grupul VAG, probleme software :))
    Au zapacit si DIESEL si nici la electrice nu se descurca.
    2 2
  • Ce-i mai ușor decât sa ai probleme software… problema apare dacă crezi așa ceva. Adevarul îl aflam doar dacă nu se poate ascunde sau manipula (ceea ce este aproape imposibil)… pararea mea!!! Trag de timp cât pot cu Electricele… ca nu se vând.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru