Legendă vie: un BMW M1 din 1981 cu 13.000 de kilometri la bord costă 658.000 de dolari pe eBay

de Petre Barac
Joi, 12.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un supercar BMW M1 din 1981 cu puțin peste 13.000 de kilometri la bord a fost scos la vânzare pe eBay pentru suma de 658.000 de dolari.

Știm cu toții că valoarea mașinilor clasice crește de la o zi la alta, mai ales dacă au povești speciale sau o istorie deosebită. Prețul unei astfel de mașini poate să fie cu atât mai mare cu cât producția sa a fost una limitată.

Vorbim acum despre un exemplar BMW M1, supercarul mărcii din Munchen fabricat în doar 453 de unități, care a fost scos la vânzare pe eBay pentru suma de 658.000 de dolari. Fabricată în 1981, mașina în cauză are doar 13.000 de kilometri la bord.

Posesorul ei este un fost jurnalist care a fost invitat de BMW să o cumpere din Germania. Mașina l-a urmat peste tot în carieră, în Africa de Sud, Noua Zeelandă, Mexic, statul american Arizona și acum se află în Miami.

Nu este cel mai scump BMW M1 scos vreodată la vânzare. Au existat și 3 unități care au fost vopsite în nuanța “Polaris Silver”, din totalul de 453. Una era un prototip și nu a fost niciodată vândută, alta a ajuns la fostul șef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, iar cea de-a treia a fost vândută pentru un milion de dolari.

Via MSN

Comentarii (4)

  • O masina exceptionala care insa a fost lansata un pic prea tarziu pentru a avea succesul scontat ...
    3 0
  • cand te uiti la interior cam strambi din nas...daca nu ai sti ca asta era designul perioadei.

    si acum am macheta de la Majorette, visam sa conduc o astfel de masina.
    2 0
  • @vianu

    Designul est made in Giugiaro.... In ceea ce priveste interiorul, nu trebuie uitat faptul ca exemplarele de strada au fost fabricate exclusiv in vederea omologari ca masina de curse.
    2 0
  • stiu, Giugiaro avea o linie personala...masinile pana.

    Mi se pare ca acest M1 a fost ultimul dintre mohicanii masinilor cu un astfel de design. Pacat ca din pc de vedere aerodinamic nu poate fi acceptat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru