Legendarul BMW M1 se vinde pentru un milion de dolari

de Sebastian Toma
Luni, 06.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre cele trei exemplare BMW M1 vopsite în argintiu din fabrică este de vânzare. Prețul său este atât de ridicat încât îl face cel mai scump BMW rulat pus vreodată la vânzare.

Esential 3 unități BMW M1 au fost vopsite de fabrică în nuanța Polaris Silver.
BMW M1, supercar-ul mărcii din Munchen fabricat în doar 453 de unități, se bucură de o creștere a valorii de revânzare de la o zi la alta. În cazul exemplarelor cu povești speciale sau care au o istorie deosebită, valoarea acestora poate să atingă cote înalte. Cum este cazul unui BMW M1 fabricat în 1981 care face parte din lotul de trei unități care au fost vopsite în nuanța "Polaris Silver". Dintre cele trei mașini vopsite de fabrică în culoarea respectivă, una era un prototip și nu a fost niciodată vândut, iar al treilea a ajuns la Bernie Ecclestone și nu este de vânzare, ceea ce face exemplarul acesta să fie singurul BMW M1 argintiu de vânzare din întreaga lume.

Proprietarul este conștient de valoarea exemplarului pe care îl deține, așa că solicită 965.000 de dolari pentru acest model foarte rar. Pe lângă faptul că este singurul BMW M1 de vânzare care a fost vopsit în această nuanță, mașina vândută de dealerul din Germania este în stare perfectă și are doar 17.500 de kilometri rulați în cei 34 de ani de existență.

Seria de șasiu 4301424 confirmă faptul că exemplarul este printre ultimele unități M1 fabricate de cei de la BMW.

Urmareste Automarket
BMW M1 a fost o creație neobișnuită pentru marca din Munchen, fiind gândit pentru o serie limitată de fabricație în vederea obținerii omologării pentru participarea în motorsport. Inițial, BMW subcontractase producția lui M1 către italienii de la Lamborghini, dar problemele companiei italiene i-au forțat pe nemți să se descurce singuri cu producția primului lor model cu motor central fabricat în producție de serie.
Doar 20 dintre cele 453 de BMW M1 produse au fost folosite în campionatul BMW M1 Procar.

Via BMWBlog

Comentarii (11)

  • Bemveu
    Nu stiu de ce dar nu as da 965000 pe el fie el cat de BMW.
    Mai bine dau 100000 pe un 850i in stare pefrecta cu km foarte putini.
    9 5
  • daca ai fi pasionat si ai face 20 de milioane pe an, de ce nu ?
    9 0
  • Scorpionul_negru
    @mowgli
    Corect ! Masina pt. pasionati. Eu unul nu l-as tine nici daca mi l-ar da gratis. In secunda 2 l-as pune la vanzare. 1. Nu imi place, 2- Indiferent cati bani asa avea mai bine ii cheltui altfel decat pe masini de colectie. 3- Cu banii aia prefer cea mai buna limuzina a momentului Rolls Royce Phantom EWB cu partitie, imi raman si bani de sofer pe viata si intretinerea ea si stau linistit in spate , ma uit la tv, beau sampanie si am ajuns la destinatie.
    4 11
  • Asa-i scorpioane, dar nu o sa auzi veci sunetul unui 6 zilinder M sus in ture si sa iti ofere cred o experienta de neuitat. Daca e30 m3 era genial, asta oare cum poate fi ?
    7 0
  • As unde sunt farurile escamontabile de alta data!
    2 0
  • @Scorpionu: tu si Becali, nu-i bai, nu-i o crima sa nu fi pasionat de masini.
    8 0
  • Vezi ca Phantom se vinde cu ranga speciala pentru deschiderea portierei.
    2 0
  • Eu inteleg perfect rostul acestei achizitii. Intr-o lume care se prefigureaza tot mai automatizata, mai electrica si mai "autonoma" imi imaginez ca ar fi perfect peste vreo 30-40 de ani sa pui benzina intr-o bijuterie din asta, sa sucesti cheia in contact, s-o bagi in viteza si sa te pui in miscare. Freeeedom!!! Asta bineinteles daca vor mai exista autostrazi, daca va mai fi legal sa conduci de capul tau si ... daca isi va mai aduce cineva aminte cum se face :):):)
    3 1
  • @zarnesteanu
    ai inteles pe dracu!
    intre un Countach de acum 40 de ani si ceva actual ce-ai alege?
    probabil Countach-ul sa-ti faci un selfie cu el la tine la bloc
    mai ai postere cu Sabrina pe pereti?
    0 1
  • Baiatu', deci eu mi-am exprimat o parere despre masina asta si achizitia ei. Daca ai frustrari din viata reala si simti nevoia sa te descarci aici, esti pe o cale gresita. Injuratul pe Automarket.ro n-o sa te ajute cu o iota sa-ti rezolvi problemele de educatie si de comportament. Probleme care atrag dupa ele altele mult mai grave.

    Era vorba de existenta acestei masini intr-o lume viitoare total schimbata fata de stim astazi. Si atunci chiar are sens sa posezi asa ceva si sa mai tragi o tura din cand in cand, pentru sufletul tau. Probabil toti milionarii care au masini clasice sunt niste dobitoci. Dupa capul tau ...
    1 0
  • scrambler
    toate "jucariile" astea sunt legende si trebuie tratate cu respect; pretul il face cumparatorul in final, iar colectionari vor fi mereu. Cine suntem noi sa zicem ca o masina nu-si merita banii?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru