Legendarul Toyota Land Cruiser a fost produs în 10 milioane de unități: modelul nipon de off-road a fost lansat în urmă cu 68 de ani

de Cornel Șocariciu
Luni, 23.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota Land Cruiser se află pe piață de 68 de ani, iar în tot acest timp, modelul nipon de off-road a fost produs în 10 milioane de unități. Debutul oficial a avut loc în 1 august 1951.

Toyota a anunțat că Land Cruiser a fost produs în 10 milioane de unități. Modelul nipon de off-road a fost lansat pe piața din Japonia în 1 august 1951 (Toyota Jeep BJ), iar de-a lungul anilor a devenit un adevărat "icon" al industriei auto.

Primele exemplare Land Cruiser au fost exportate începând cu 1955 (Seria 20), iar în primii ani, Toyota reușea să vândă în afara granițelor țării doar 100 de unități/an. Dar modelul niponilor a câștigat rapid în dreptul capitolului popularitate, iar la jumătatea anilor 60', exporturile au ajuns la 10.000 de unități pe an. În anul 1980, Toyota anunța că a produs un milion de exemplare Land Cruiser.

În acest moment, Toyota Land Cruiser este disponibil pe aproximativ 170 de piețe la nivel global, iar vânzările anuale ajung la 400.000 de unități.

Land Cruiser a fost dezvoltat respectând trei elemente cheie în procesele din cadrul Toyota: calitate, durabilitate și fiabilitate. În prezent, există exemplare produse în urmă cu 50 de ani care încă își fac din plin datoria în zone greu accesibile.

În Africa, exemplarele Toyota Land Cruiser sunt utilizate pentru a oferi ajutor celor bolnavi și aflați în zone greu accesibile, în timp ce în Australia, modelul de off-road este utilizat în minerit sau de fermieri.

Comentarii (1)

  • Parere
    O legenda, alaturi de Patrol. Fara briz-briz-urile masinilor pentru pussies din ziua de astazi.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru