Lexus are planuri de dezvoltare pentru LS: limuzina ar putea primi o versiune hibridă mai puternică

de Daniel Popescu
Vineri, 13.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus LS ar putea primi în viitorul apropiat o nouă versiune hibridă, iar oficialii mărcii se gândesc inclusiv la posibilitatea unei variante integral electrice.

Lexus a lansat la începutul anului trecut noua generație a limuzinei LS, iar aceasta este disponibilă în prezent în numai două versiuni de motorizare. Prima dintre ele beneficiază de un motor V6 de 3.5 litri care generează 417 cai putere, iar aceeași unitate de propulsie stă și la baza versiunii hibride, care oferă însă 359 de cai putere.

Oficialii Lexus anunță însă că se gândesc la posibilitatea de a extinde gama de motorizări. Toshio Asahi, inginerul-șef al constructorului japonez, afirmă că principalul obiectiv este reprezentat de introducerea unei noi versiuni hibride, mai puternice decât cea actuală. "Sigur că luăm în considerare cum să îmbunătățim sistemul hibrid, așa că în termeni de putere analizăm modul în care putem realiza asta", a declarat el pentru publicația australiană GoAuto.

Simpla îmbunătățire a actualului sistem hibrid reprezintă însă doar primul pas. Fără să ofere prea multe detalii, Asahi a dezvăluit că alte opțiuni care vor fi luate în calcul de ingineri sunt lansarea unei versiuni plug-in hybrid sau chiar a unei variante integral electrice.

De asemenea, inginerii analizează inclusiv posibilitatea de a lansa o versiune electrică cu alimentare pe hidrogen.

Această ultimă posibilitate este întărită inclusiv de faptul că Toyota, compania-mama a celor de la Lexus, are în gama modelul cu alimentare cu hidrogen Mirai.

În plus, Lexus a prezentat recent LF-FC, un concept despre care afirmă că este propulsat de un sistem de propulsie cu alimentare cu hidrogen. De altfel, compania a înregistrat încă de anul trecut numele LS-FC Concept.

Via GoAuto, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru